Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Απαγόρευση αμβλώσεων ΗΠΑ: Η σταρ του «Dirty Dancing», Τζένιφερ Γκρέι, μοιράζεται την ιστορία της
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Απαγόρευση αμβλώσεων ΗΠΑ: Η σταρ του «Dirty Dancing», Τζένιφερ Γκρέι, μοιράζεται την ιστορία της

Απαγόρευση αμβλώσεων ΗΠΑ: Η ηθοποιός μίλησε για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που είχε στην εφηβεία

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα στις αμβλώσεις, ευαισθητοποίησε τη Τζένιφερ Γκρέι, η οποία μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία όταν χρειάστηκε η ίδια να προχωρήσει σε διαδικασία άμβλωσης. Η σταρ του «Dirty Dancing» μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της, λίγες μέρες μετά την έκδοση της απόφασης. «Είναι θεμελιακό λάθος και ηχεί ένα καμπανάκι για όλες τις γυναίκες να σηκωθούν και να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους τώρα, επειδή έχουμε υποθέσει, ότι από το 1973 η επιλογή μας ήταν ασφαλής και ότι ήταν δεν επρόκειτο να ανατραπεί ποτέ», είπε αρχικά.

«Όταν προσπαθώ να φανταστώ τη δική μου κόρη στα 16, να παίζει στο σπίτι, να ζει με έναν μεγάλο άνδρα, να κάνει άπειρες χαζομάρες, για να μην αναφέρω το να λέει ψέματα, να την εξαπατούν και τότε να αποκτά διάφορα ΣΜΝ και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, με κάνει να νιώθω άρρωστη», ανέφερε. «Καμία έφηβη δεν θα έπρεπε να κολυμπά σε τόσο σκοτεινά νερά», είπε στις δηλώσεις της και μετά θυμήθηκε τη δική της ιστορία. Όταν η ίδια ήταν 16 και παρόλο που ήταν πάντα προσεκτική έτυχε να μείνει έγκυος. Η άμβλωση όπως είπε, έχει επηρεάσει πολύ την ψυχολογική της κατασταση.

Πάντα ήθελα ένα παιδί. Απλώς δεν ήθελα παιδί ως έφηβη

«Είναι μια τόσο σοβαρή απόφαση. Και μένει μαζί σου», παραδέχτηκε η ηθοποιός, αν και αναγνωρίζει επίσης ότι πήρε αναμφίβολα τη σωστή απόφαση. «Δεν θα είχα τη ζωή μου. Δεν θα είχα την καριέρα που έκανα, δεν θα είχα τίποτα. Και δεν ήταν επειδή δεν το έπαιρνα στα σοβαρά. Πάντα ήθελα ένα παιδί. Απλώς δεν ήθελα παιδί ως έφηβη. Δεν ήθελα ένα παιδί στη ζωή μου». Και χάρη σε αυτή τη διαδικασία, μπόρεσε να αποκτήσει την πρώτη της κόρη, τη Στέλλα, με τους δικούς της όρους στα 41 της, όπως είπε.

Αναφορικά με την ταινία «Dirty Dancing» του 1987, όπου και συμμετείχε, η ίδια είπε ότι νιώθει ευγνώμων που ήταν μέρος της, καθώς το φιλμ έδειξε στο ευρύ κοινό πόσο επικίνδυνες θα μπορούσαν να είναι οι παράνομες αμβλώσεις σε μια εποχή που ένα τέτοιο ζήτημα αποτελούσε ταμπού. Στην ταινία που διαδραματίζεται το 1963, μια δεκαετία πριν από το Roe, η «Πέννυ» που υποδύεται η Σίνθια Ροντς, έχει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και έπρεπε να υποβληθεί σε παράνομη άμβλωση. Αυτό την οδήγησε σε μια οδυνηρή ανάρρωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις