Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορτοφολάδες Αθήνα: Οι φρουροί του Προεδρικούς “έπιασαν” τους Ρουμάνους
ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοφολάδες Αθήνα: Οι φρουροί του Προεδρικούς “έπιασαν” τους Ρουμάνους

Πορτοφολάδες Αθήνα: Ηταν μεσημέρι της 14ης Ιουλίου, όταν οι τρεις Ρουμάνοι εντόπισαν τη γυναίκα να κάνει τη βόλτα της

Επιτέθηκαν σε Αμερικανίδα, που απολάμβανε τη βόλτα της στον Εθνικό Κήπο, τη χτύπησαν, άρπαξαν το πορτοφόλι της, αλλά προσπαθώντας να διαφύγουν με τα «λάφυρα» στα χέρια, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Φρουράς του Προεδρικού Μεγάρου, στην Ηρώδου του Αττικού!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι φρουροί της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έπιασαν τους δύο Ρουμάνους κακοποιούς. Ο τρίτος, συμπατριώτης τους κι αυτός, που διέφυγε από άλλη διαδρομή, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών των… ΜΑΤ (!), οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στον Κήπο, ως στατική δύναμη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού αστυνόμευσης για το κέντρο της Αθήνας. Ηταν μεσημέρι της 14ης Ιουλίου, όταν οι τρεις Ρουμάνοι, ηλικίας 26, 27 και 29 χρόνων, εντόπισαν τη γυναίκα από τις ΗΠΑ, να κάνει τη βόλτα της κρατώντας στα χέρια της την τσάντα της.

Αποφάσισαν να της επιτεθούν πιστεύοντας ότι το πορτοφόλι της, περιείχε πολλά χρήματα, με αποτέλεσμα, εν τέλει, να βρεθούν κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία σε βαθμό, βέβαια κακουργήματος. Όταν η γυναίκα αντιστάθηκε μέσα στην ταραχή της, τη χτύπησαν.

Tην ακινητοποίησαν με βία

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της «μεσημβρινές ώρες της 14-7-2022, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι προσέγγισαν εντός του Εθνικού Κήπου αλλοδαπή και με χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το πορτοφόλι της, που περιείχε προσωπικά έγγραφα και χρηματικό ποσόν. Ο 26χρονος και ο 29χρονος εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ασφαλείας Προεδρίας της Δημοκρατίας και ο 27χρονος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Συντάγματος, όπου και συνελήφθησαν».

Βρέθηκαν τα χρήματα και το πορτοφόλι

Στην κατοχή τους, κατά την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε χρηματικό ποσό και σε σημείο, που υπέδειξαν το πορτοφόλι, που είχαν πετάξει για να μη βρεθεί πάνω τους. Τα ανευρεθέντα παραδόθηκαν στην γυναίκα από τις ΗΠΑ. Οι συλληφθέντες, καταλήγει η Αστυνομία, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τις ίδιες ώρες έχει ξεκινήσει έρευνα των αστυνομικών, που χειρίστηκαν την υπόθεση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε πόσες άλλες παρόμοιες αρπαγές-ληστείες εμπλέκονται οι τρεις Ρουμάνοι υπήκοοι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις