Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Θερινές εκπτώσεις 2022: Ξεκινούν από Δευτέρα 11 Ιουλίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θερινές εκπτώσεις 2022: Ξεκινούν από Δευτέρα 11 Ιουλίου

Θερινές εκπτώσεις 2022: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ο χρόνος για την επίσημη έναρξη των θερινών εκπτώσεων στις 11 Ιουλίου μετρά αντίστροφα ωστόσο όλο και περισσότερα καταστήματα ξεκινούν τις προσφορές σε μία προσπάθεια να «ζεσταθεί» από νωρίς η καταναλωτική κίνηση. Την αρχή έκαναν από την περασμένη εβδομάδα αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα ενώ σιγά σιγά από τη Δευτέρα, άρχισαν να μπαίνουν στη «μάχη» και τα φυσικά καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, με τους εμπόρους να υπόσχονται γενναίες προσφορές στα προϊόντα τους.

«Οι φετινές εκπτώσεις θα λειτουργήσουν ως “κυματοθραύστης” στα κύματα ανατιμήσεων σε ενέργεια, μεταφορές και στέγαση, που απειλούν να “πνίξουν” τους καταναλωτές» σημειώνει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π και Π.Ε.Σ Αττικής Βασίλης Κορκίδης. Ο ίδιος έκανε λόγο για διπλό στόχο του λιανικού εμπορίου το φετινό καλοκαίρι. «Ευελπιστούμε, οι εκπτωτικές τιμές να προσεγγίσουν και να προσελκύσουν τους καταναλωτές, ώστε να λειτουργήσουν συνδυαστικά, υπέρ εισοδημάτων και τζίρου.

Στόχος η προσέλκυση τόσο εγχώριων όσο και ξένων καταναλωτών

Ο διπλός στόχος του λιανικού εμπορίου για το φετινό καλοκαίρι θα επιτευχθεί, αφενός, εάν ο τζίρος του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου κινηθεί πάνω από τον πήχη των 6 δισ. ευρώ και, αφετέρου, εάν η περίοδος των εκπτώσεων καταφέρει να περιορίσει τον “εθνικό πληθωρισμό” τουλάχιστον κατά 1%». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας τόνισε πως «ευελπιστούμε ότι οι καλές τιμές των εκπτώσεων θα φέρουν περισσότερους Έλληνες καταναλωτές στις εμπορικές πιάτσες όλης της χώρας και όχι μόνο των τουριστικών περιοχών».

Επισημαίνοντας παράλληλα ότι έως τώρα «η, σε γενικές γραμμές, πολύ καλύτερη πορεία των τουριστικών αφίξεων φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι σαφώς ενισχυτική για το ελληνικό εμπόριο. Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός ξένων τουριστών από μόνος του δεν φαίνεται ικανός μέχρι τώρα να αντισταθμίσει, αφενός τη σταθερά χαμηλή εγχώρια κατανάλωση σε τουριστικούς και μη προορισμούς, αφετέρου το γεγονός ότι και οι αλλοδαποί επισκέπτες της Ελλάδας διαθέτουν στην πλειονότητά τους χαμηλότερο «βαλάντιο» για δαπάνες, πέραν της διαμονής και του φαγητού τους». Υπενθυμίζεται τέλος, ότι οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το τέλος Αυγούστου ενώ τα καταστήματα θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά και την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις