Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

15

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παράνομο παρκάρισμα πρόστιμο: Η παράξενη ιστορία ζευγαριού από το Σαν Φρανσίσκο
ΚΟΣΜΟΣ

Παράνομο παρκάρισμα πρόστιμο: Η παράξενη ιστορία ζευγαριού από το Σαν Φρανσίσκο

Παράνομο παρκάρισμα πρόστιμο: Σε μπελάδες ζευγάρι από το Σαν Φρανσίσκο

Αν και έκανε το ίδιο πράγμα για περισσότερες από τρεις 10ετίες, ένα ζευγάρι «έφαγε» κλήση για παράνομη στάθμευση… μπροστά στο σπίτι του. Η είδηση για το άκρως περίεργο περιστατικό, έρχεται από το San Fransisco των Η.Π.Α. που φαίνεται να διεκδικεί τον τίτλο της πόλης με τους πιο αλλόκοτους νόμους περί στάθμευσης. Το τσουχτερό πρόστιμο για παράνομη στάθμευση ύψους 1.500 ευρώ «παρέλαβαν» οι Ed και Judy Craine οι οποίοι και μένουν ακριβώς στο ίδιο σπίτι τα τελευταία 36 χρόνια, όταν και μετακόμισαν στο San Franscisco.

Έκτοτε το ζευγάρι κάνει το ίδιο πράγμα μέχρι σήμερα, κάτι που μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό και νόμιμο, παρκάροντας το αυτοκίνητο τους στον ιδιωτικό διάδρομο που οδηγεί στην οικία του -όχι δηλαδή πάνω στο δρόμο. Εν αγνοία τους οι Craines παρέβαιναν έναν δημοτικό νόμο που ισχύει για τη συγκεκριμένη περιοχή που μένουν, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητο του στον δικό του ιδιωτικό διάδρομο να ο τελευταίος δεν οδηγεί σε γκαράζ ή αν δεν υπάρχει κάποιου είδους κάλυψη για το αυτοκίνητο.

Η μοναδική περίπτωση με την οποία μπορεί να “σβηστεί” το πρόστιμο

Ο συγκεκριμένος νόμος υπάρχει από την εποχή των… κάρων και είχε σαν σκοπό να αποθαρρύνει τους κάτοικους από το να τα αφήνουν μπροστά στα σπίτια τους σε κοινή θέα για να μην μοιάζει η περιοχή με υπαίθριο πάρκινγκ. Οι Craines νόμιζαν στην αρχή ότι πρόκειται περί λάθους αφού δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μια πράξη που έκαναν καθημερινά για τόσα χρόνια θα μπορούσε να επιφέρει σήμερα ένα πρόστιμο. Ένα πρόστιμο που αυξάνεται μάλιστα κατά 240 περίπου ευρώ κάθε μέρα αν το ζευγάρι συνεχίσει να χρησιμοποιεί το διάδρομο έπειτα από την ημερομηνία ειδοποίησης του αρχικού προστίμου.

Έπειτα και από επικοινωνία με τον δήμο για το παράλογο του πράγματος οι Craines ενημερώθηκαν ότι εφόσον μπορούν να προσφέρουν κάποιου είδους ιστορική απόδειξη ότι το συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιούνταν και στο παρελθόν ως χώρος στάθμευσης. Αν και βρήκαν φωτογραφίες πριν από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που το αποδεικνύουν, οι αρχές της πόλης δεν έμειναν ικανοποιημένες αφού η πολύ χαμηλή ποιότητα των φωτογραφιών δεν τους άφηνε να ξεχωρίσουν αν αυτό που έβλεπαν ήταν όχημα, κάρο ή κάτι άλλο.

Τελικά η δημοτική αρχή αποφάσισε να ακυρώσει το πρόστιμο εφόσον οι Craines σταματήσουν να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους μπροστά στο σπίτι τους, τουλάχιστον μέχρι να δημιουργήσουν κάποια κατασκευή που να προσφέρει κάλυψη σε αυτό. Και αν αναρωτιέστε πώς η πόλη του San Fransisco αποφάσισε να κόψει κλήση στους Craines τώρα, έπειτα από τόσα χρόνια, ο λόγος βρίσκεται ότι τώρα βρέθηκε κάποιος γείτονας που ενοχλήθηκε και την ειδοποίησε…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις