Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λαγανάς ξυλοδαρμός: Σε σοβαρή κατάσταση ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε
ΕΛΛΑΔΑ

Λαγανάς ξυλοδαρμός: Σε σοβαρή κατάσταση ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε

Λαγανάς ξυλοδαρμός: Ο χθεσινός άγριος ξυλοδαρμός ενός αλλοδαπού 41 ετών από δύο μεθυσμένους Βρετανούς τουρίστες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

Για ακόμα μία χρονιά παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών και τοπικών αρχών η κατάσταση στο Λαγανά της Ζακύνθου βγαίνει εκτός ελέγχου. Ο χθεσινός άγριος ξυλοδαρμός ενός αλλοδαπού 41 ετών από δύο μεθυσμένους Βρετανούς τουρίστες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Δεκάδες βίντεο με μεθυσμένους τουρίστες ανεβαίνουν καθημερινά στα social media. Ο πρόεδρος της ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ζακύνθου Κωνσταντίνος Καραγκούνης είχε μιλήσει μόλις μία ημέρα πριν από το περιστατικό στην τοπική ιστοσελίδα imerazante για το θέμα.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά:

«Δεν είμαστε ανύπαρκτοι. Είμαστε παρόντες, αλλά είναι τόση η δύναμη που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης σε όλα τα περιστατικά στον Λαγανά και ακόμη και στα κυρίως. Πάνω από 20 ετών δεν βλέπεις άνθρωπο… Είναι όλοι 16 – 19 ετών και συμπεριφέρονται ως έφηβοι. Τώρα που έρχονται και οι Σέρβοι το πρόβλημα θεωρούμε ότι θα ενταθεί. Αυτές είναι οι βάσεις που έχει στηθεί ο τουρισμός στον Λαγανά. Δεν φταίει η αστυνομία. Αν θέλουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό μπορούν να το λύσουν το θέμα. Θα πρέπει όλοι να συμμετέχουν, o καθένας με την αρμοδιότητα που έχει για να έχουμε ένα ήσυχο και ασφαλές καλοκαίρι. Όπως είναι τα πράγματα, χρειάζονται 4 ΟΠΚΕ οι οποίες φέτος δεν διατέθηκαν όπως πέρσι και για αυτόν τον λόγο υπάρχει δυσκολία. Ο Λαγανάς θέλει ΟΠΚΕ επανδρωμένες, δεν θέλει περιπολικό. Δεν μπορεί αλλιώς να προχωρήσει».

Οι δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων

ΤΟ IONIANTV φιλοξένησε δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιέγραψαν πως έγινε το περιστατικό. Όπως λένε ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον ξυλοδαρμό στον Λαγανά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων για το περιστατικό ξυλοδαρμού στον Λαγανά, οι δύο αλλοδαποί είναι κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

«Συνελήφθησαν, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (06.07.2022), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ζακύνθου, δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία. Αναλυτικότερα, βραδινές ώρες χθες (05-07-2022), στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου, οι συλληφθέντες, ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν με 41χρονο αλλοδαπό, επιτέθηκαν από κοινού, προξενώντας επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον τελευταίο».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 41χρονος που ξυλοκοπήθηκε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ζακύνθου με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αλλά εκτός κινδύνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις