Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

11

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 14χρονη Ελένη – Βόλος: Το ξέσπασμα του πατέρα
ΕΛΛΑΔΑ

14χρονη Ελένη – Βόλος: Το ξέσπασμα του πατέρα

14χρονη Ελένη - Βόλος: Οι γιατροί των νοσοκομείων βλέπουν "κενά" στην υπόθεση

«Μας έχει φύγει η ζωή όλη», δηλώνει ο πατέρας της 14χρονης Ελένης από τον Βόλο η οποία έφυγε από τη ζωή ύστερα από 6 μήνες που έδινε μάχη στη ΜΕΘ. Μιλώντας στο Live News θυμάται πως βρήκε την κόρη του χωρίς τις αισθήσεις της, ξημερώματα της 4ής Ιανουαρίου, στο μπάνιο του σπιτιού του. «Η μικρή πήγε να κάνει μπάνιο, έπεσε και γλίστρησε. Και εμείς πάνω στον φόβο, πάνω στον χαμό, νομίζαμε ότι ήταν από ρεύμα, από ηλεκτροπληξία. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, μας είπαν οι γιατροί ότι δεν ήταν από ηλεκτροπληξία, είχε χτυπήσει η μικρή, έκανε ανακοπή καρδιάς και για 25 λεπτά ήταν χωρίς οξυγόνο στον εγκέφαλο», δήλωσε ο πατέρας της 14χρονης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου στο Βόλου, με ηρωικές προσπάθειες κατάφεραν να επαναφέρουν την 14χρονη, ωστόσο τα κρίσιμα λεπτά που έμενε χωρίς οξυγόνο ο εγκέφαλος της, ήταν καθοριστικά για την υγεία της, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. «Τη μεταφέραμε από τον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην εντατική και από εκεί μετά, τη δεύτερη ημέρα κάναμε χειρουργείο, ένα μεγάλο χειρουργείο, κάναμε στο κεφάλι, αφαιρέσαμε ένα μεγάλο κόκκαλο από το κρανίο της για να δώσει χώρο και οξυγόνο στο κεφάλι και από εκεί και μετά η μικρή όταν συνήλθε ήταν χάλια, δεν μπορούσε να μιλήσει ήταν σαν ένα φυτό», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού.

@christinagalani Είναι κάποια τραγούδια που όταν κλείνεις τα μάτια σου έχουν ένα προσοπο#😉❤ ♬ πρωτότυπος ήχος – xristina_ galani

Τι αναφέρουν τα νοσοκομεία Βόλου και Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, διαγνώσθηκε οίδημα στον εγκέφαλο, που προκλήθηκε από την έλλειψη οξυγόνου που είχε η 14χρονη για τουλάχιστον 20 λεπτά, μετά την ανακοπή που υπέστη στο μπάνιο. «Είναι μια πολύ τραγική ιστορία, μας στενοχώρησε όλους. Η 14χρονη ήταν 6 μήνες στο νοσοκομείο μας. Πολύ βαρύ περιστατικό. Για χτύπημα δεν μας αναφέρθηκε κάτι. Μας ήρθε ως ασθενής μετά από ανακοπή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, είχε περάσει ένα διάστημα δηλαδή που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλός της και για αυτό ήρθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε σχετικά γιατρός του νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Με τους γιατρούς να έχουν αποκλείσει η 14χρονη να έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο, άγνωστο παραμένει πώς χτύπησε και έπεσε στην μπανιέρα, πόση ώρα μεσολάβησε από την ώρα που τη βρήκαν οι συγγενείς της μέχρι την μεταφορά της στο νοσοκομείο, ενώ είναι αδιευκρίνιστη και η αιτία ανακοπής ενός υγιέστατου κατά αλλά παιδιού. «Για ποιον λόγο έχασε τις αισθήσεις, για ποιο λόγο έπαθε ανακοπή αρχικά, δεν το γνωρίζουμε. Μα είπαν ότι τη βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο χωρίς τις αισθήσεις της. Ηλεκτροπληξία, επειδή μας αναφέρθηκε και εμάς, δεν είχε, γιατί δεν υπήρχε σχετικό τραύμα με πύλη εσόδου-εξόδου ρεύματος. Δεν είχαμε προσέξει κάτι να μας κάνει εντύπωση, κάτι εμφανές. Αν είχε εκδορές μπορεί να ήταν στο πλαίσιο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Πάντως όταν χειρουργήθηκε δεν είχε κάποια χτυπήματα που να δείχνουν κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Είχε ένα οίδημα στον εγκέφαλο που ήταν αποτέλεσμα ανοξυγονομίας», συμπλήρωσε ο γιατρός.

«Μας δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα», λένε οι γιατροί

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου Βόλου, όπως μεταδίδει το Live News, την ανήλικη μετέφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο νοσοκομείο μετά τις 3 τα ξημερώματα με το αγροτικό τους όχημα, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε ηλεκτροπληξία, ενώ η 14χρόνη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και χωρίς σφυγμό. «Το παιδί ήταν πεθαμένο, έγινε ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη, καταφέραμε και το επαναφέραμε και διασωληνώθηκε. Έγινε αμέσως μετά, η μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγε με σφυγμό μεν, αλλά με μη καλή οξυγόνωση, από κορεσμό, δεν ανέκτησε την οξυγόνωση που έπρεπε», αναφέρει το νοσοκομείο του Βόλου.

«Μας δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα, γιατί ένα παιδί να κάνει μπάνιο στις 03:00 τα ξημερώματα, είναι ασυνήθιστο. Τα παιδιά δεν κάνουν μπάνιο μεταμεσονύχτιες ώρες. Επίσης, η 14χρονη ήταν ντυμένη και χωρίς σφυγμό, χωρίς τις αισθήσεις της. Μας είπαν ότι τη βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο και την έντυσαν για να την φέρουν στο νοσοκομείο. Όταν βλέπεις το παιδί σου, ουσιαστικά νεκρό στο μπάνιο, χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό, και είναι γυμνό, το αρπάζεις, το τυλίγεις με ένα σεντόνι και το φέρνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νοσοκομείο… δεν χάνεις χρόνο, να βρεις ρούχα, να το ντύσεις κτλ.», αναφέρουν πληροφορίες του νοσοκομείου.

“Η 14χρονη ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο”

Η 14χρονη έφερε τραύμα στο κεφάλι, με τους γονείς της να αναφέρουν ότι έπεσε και χτύπησε στο μπάνιο. Σύμφωνα με το νοσοκομείο του Βόλου «η 14χρονη είχε τραύματα στο κεφάλι. Τι είδους τραύματα ήταν αυτά, για αυτά αρμόδιοι είναι οι ιατροδικαστές. Η 14χρονη ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο που μπορεί όντως να έπεσε και να χτύπησε στην μπανιερά και να έχασε τις αισθήσεις της. Μπορεί στην προσπάθειά της να βγει από την μπανιέρα, έχοντας ήδη χτυπήσει, να έχασε τις αισθήσεις μετά και να έγιναν εκδορές. Όλα αυτά όμως είναι εικασίες, όπως σας είπα αρμόδιοι για τέτοια θέματα είναι οι ιατροδικαστές».

Ο Εισαγγελέας Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου της 14χρονής, με τους συγγενείς της να υποστηρίζουν ότι έπεσε και χτύπησε την ώρα που έκανε μπάνιο τα μεσάνυχτα της 4ης Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις