Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Tέταρτη δόση εμβολίου – Γεωργιάδης: Το μήνυμα του υπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tέταρτη δόση εμβολίου – Γεωργιάδης: Το μήνυμα του υπουργού

Tέταρτη δόση εμβολίου - Γεωργιάδης: Η ανάρτηση του υπουργού στο Twitter.

Την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Κέντρο Υγείας Πατησίων. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέβασε, μάλιστα, στον λογαριασμό του στο Twitter την ακόλουθη ανάρτηση: «Στο Κέντρο Υγείας Πατησίων πριν λίγο μόλις έκανα και την 4η δόση του εμβολίου κατά της covid19. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Ευχαριστώ το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την θερμή τους υποδοχή».

 Η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Twitter:

Λουκίδης για 4η δόση

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και το ποιοι πρέπει να την κάνουν μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή (1/7) ο πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης τονίζοντας πως «αναστέλλει τη μόλυνση από την Όμικρον στους άνω των 65». «Η τρίτη δόση, μεταξύ Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου πέρυσι, ήταν πολύ σημαντική για την αναχαίτιση της Delta» είπε ο Στέλιος Λουκίδης και αναφέρθηκε στην επιστημονική μελέτη που έγινε στο Ισραήλ σε ανθρώπους άνω των 65 ετών και έδειξε ότι η τέταρτη δόση είχε βραχυχρόνια προστασία απέναντι στη μόλυνση.

«Η τέταρτη δόση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είχε θετική επίδραση στην αναστολή εξέλιξης της μόλυνσης» σχολίασε. Εστιάζοντας στους πολίτες κάτω των τριάντα ετών αποκάλυψε ότι δεν έχουν γίνει έρευνες γι’ αυτή την ηλικιακή κατηγορία γιατί οι ειδικοί πίστευαν ότι θα αρκούσε η τρίτη δόση. «Με δεδομένη, όμως, την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον και του γεγονότος ότι οι επιστήμονες δεν έχουν στοιχεία η Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να κάνει μόνο αυστηρή σύσταση για την τέταρτη δόση» είπε στην ΕΡΤ.

Τι είπε για το ανασχεδιασμένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Μιλώντας για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό που αναμένουν έγκριση από τους επίσημους φορείς στο εξωτερικό ο κ. Λουκίδης τόνισε ότι «αν δεν βγει μια τεκμηριωμένη μελέτη που να μπορέσει να δώσει στις ρυθμιστικές αρχές άδεια γι’ αυτό το ανασχεδιασμένο εμβόλιο θα πάμε πάλι σε μια αναμνηστική δόση με τα παλιά». Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το περιβάλλον πλέον είναι διαφορετικό. «Θα πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία με δεδομένο ότι οι εισαγωγές σε μια ημέρα, χθες Πέμπτη (30/6) έφτασαν τις 300, αν αυτές οι εισαγωγές οδηγηθούν στις ΜΕΘ και κυρίως αν αλλάξει η αναλογία εισιτηρίων – εξιτηρίων» επεσήμανε.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους» ανέφερε εξηγώντας ότι στα νοσοκομεία προσέρχονται άνθρωποι αυτής της ηλικιακής κατηγορίας που νόσησαν από το συγγενικό περιβάλλον τους. «Δυστυχώς δεν έχουν πάντα τις βιολογικές δυνάμεις για να ανταπεξέλθουν και θα πρέπει να τους προστατεύουμε» δήλωσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις