Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / F35, F16, δύο Γιόκ και.. δυο αυγά Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

F35, F16, δύο Γιόκ και.. δυο αυγά Τουρκίας

Η γκίνια είναι μεγάλη, όση και η φτώχεια....

Από τη Λίνα Δρούγκα,
Δημοσιογράφο

Η λουκούλλεια διατροφή του Ερντογάν γνωστή. Κάθε βράδυ πριν ξαπλώσει, βάζει ένα μπολ με βουβαλίσιο γιαούρτι, προσθέτει χουρμάδες Μεδίνας, μέλι κάστανου και βρώμη. Για δύναμη και υγεία. Παραμονή της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, χρειαζόταν περισσότερες «ενισχύσεις» υποθέτω. Πολύ καιρό εξάλλου περίμενε αυτό το ραντεβού, είχε μεσολαβήσει και το «σφάξιμο» με το μπαμπάκι από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Ουάσιγκτον.

Η γκίνια μεγάλη, όση και η φτώχεια…

Το διπλό «Μητσοτάκης Γιοκ», το θεώρησε σαν μια καλή βάση ενίσχυσης του προφίλ του για το εσωτερικό του ακροατήριο. Όπως το γιαούρτι στο βραδινό του γεύμα. Δεν είχε στο μυαλό του ακριβώς όμως πως, όπως οι γαστριμαργικές του προτιμήσεις εν καιρώ οικονομικής κρίσης προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, έτσι και το «Μητσοτάκης Γιοκ» δεν ήταν αυτό που λέμε «έβαλε ο πρόεδρος το μαχαίρι στο κόκκαλο». Η γκίνια είναι μεγάλη, όση και ο πληθωρισμός, όση και η φτώχεια. Όμως, για τον Τούρκο πρόεδρο οι χουρμάδες-χουρμάδες, και τα αεροσκάφη-αεροσκάφη! Γιατί στο δρόμο προς τις τουρκικές εκλογές, πιθανή συμφωνία για τα F16 θα ήταν το κερασάκι της βραδινής του τούρτας (από βαρύ βουβαλίσιο γιαούρτι, μην το ξεχνάμε!).

Και.. δυο αυγά Τουρκίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε το «καταρχήν ναι» στη συνάντησή τους. Αρκεί να περάσει η συμφωνία από το Κογκρέσο. Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πάντως βρήκαν σοκαριστική τη θέση Μπάιντεν, και κάλεσαν πριν από λίγες ώρες το Κογκρέσο να στηρίξει την Ελλάδα. Και δεν έχουμε ακούσει ακόμα τον «Στέλθ» Μπομπ Μενέντεζ, γνωστό για τη «σιχασιά» του απέναντι στην ρητορική του τούρκου προέδρου. Ερντογάν και Μενέντεζ ωστόσο, έχουν και άλλες διαφορές. Ο Αμερικανός Γερουσιαστής προτιμά για πρωινό «και δυο αυγά Τουρκίας»….. Και τα χωνεύει και καλύτερα..

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις