Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εξιχνίαση εγκλήματος μετά από 25 χρόνια: «Τουλάχιστον υπάρχει ένας επίλογος»
ΚΟΣΜΟΣ

Εξιχνίαση εγκλήματος μετά από 25 χρόνια: «Τουλάχιστον υπάρχει ένας επίλογος»

Εξιχνίαση εγκλήματος μετά από 25 χρόνια: Πώς η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει μια υπόθεση δολοφονίας 25 ετών, με τον δράστη ήδη νεκρό

Ο σύζυγος μιας δολοφονημένης γυναίκας από το Οχάιο, η οποία βρέθηκε τυλιγμένη σε χαλί πριν από σχεδόν 25 χρόνια, αποδείχθηκε πως ήταν εκείνος που την σκότωσε, βάζοντας τέλος στην υπόθεση του 1998. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία DNA, η αστυνομία της Γιούτα διαπίστωσε ότι η Lina Reyes-Geddes δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, Edward Geddes, ο οποίος έχει πλέον πεθάνει. Η Reyes-Geddes εντοπίστηκε στην άκρη ενός δρόμου από έναν περαστικό. Ήταν καλυμμένη με πλαστικές σακούλες, που είχαν τυλίξει με μονωτική ταινία, δεμένη με σχοινί και στη συνέχεια την είχαν ρίξει σε έναν υπνόσακο πριν την τυλίξουν σε χαλί, ανέφεραν οι αρχές.

Ο Brian Davis του Γραφείου Ερευνών της Πολιτείας της Γιούτα δήλωσε ότι μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες στο παρελθόν, οι αρχές κατάφεραν να αποσπάσουν DNA από το σχοινί χρησιμοποιώντας μια ειδική ηλεκτρική σκούπα. Επειδή ο Geddes αυτοκτόνησε το 2001 και αποτεφρώθηκε, η αστυνομία χρειάστηκε να πάρει DNA από δύο συγγενείς για να συγκρίνει το DNA στο σχοινί, το οποίο έφερε θετική ταυτοποίηση για τον Geddes. Στο σχοινί βρέθηκε και δεύτερο ανδρικό DNA, αλλά αυτό το άτομο αποκλείστηκε αργότερα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Το 1998 βρήκαν πτώμα γυναίκας τυλιγμένο σε χαλί. Και μόλις τώρα πως την σκότωσε ο σύζυγός της.
«Τουλάχιστον υπάρχει ένας επίλογος, υπάρχουν απαντήσεις»

«Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην επιβολή του νόμου, αλλά θα έβαζα αυτή την υπόθεση στην κορυφή των περιπτώσεων που σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά», δήλωσε ο Brian Davis. «Τουλάχιστον υπάρχει ένας επίλογος, υπάρχουν απαντήσεις». Αφού βρέθηκε το θύμα τον Απρίλιο του 1998, η σορός δεν αναγνωρίστηκε και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Άλλωστε ο σύζυγος Lina Reyes-Geddes δεν είχε δηλώσει ποτέ την εξαφάνισή της, παρά μόνο μια θεία της που ζούσε στο Μεξικό πέντε μήνες αφότου την είδαν για τελευταία φορά ζωντανή.

Η υπόθεση παρέμεινε στο αρχείο μέχρι το 2018, όταν οι αρχές της Γιούτα και του Οχάιο έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Reyes-Geddes περίπου την ίδια περίοδο. Η αδελφή του θύματος ταξίδεψε από το Μεξικό για να δώσει δείγμα DNA και η αστυνομία μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι η Reyes-Geddes ήταν η άγνωστη γυναίκα. Η αδελφή της επισκέφθηκε τον τάφο στη Γιούτα πριν από μερικά χρόνια. «Ένιωθα ότι για 20 χρόνια κανείς δεν με άκουγε. Αλλά τώρα ξέρω τι συνέβη», δήλωσε η Lucero, αδελφή της Lina, σε δελτίο Τύπου της αστυνομίας της Γιούτα το 2019. «Είμαι εδώ για να τη φέρω στο σπίτι, όχι όπως περίμενα, αλλά τη φέρνω στο σπίτι μαζί μου».

Ο Geddes ισχυρίστηκε όταν ανακρίθηκε από την αστυνομία το 1998 ότι η γυναίκα του ταξίδευε από το Οχάιο στο Τέξας και στη συνέχεια στο Μεξικό, αλλά ο Davis πιστεύει ότι δολοφονήθηκε στο Οχάιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γιούτα. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο γιατί ο Geddes ταξίδεψε περισσότερα από 1.800 μίλια για να πετάξει το πτώμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις