Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Ουκρανία: Παραμένει κλειστό το Γενικό Προξενείο της Μαριούπολης
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ουκρανία: Παραμένει κλειστό το Γενικό Προξενείο της Μαριούπολης

Ουκρανία: Πρόκειται για μεταφορές μακριά από το πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων προκειμένου οι αρχές να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν εύρυθμα.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία μας αναγκάζουν στη μεταφορά των προξενικών μας Αρχών σε ασφαλή τοποθεσία για τη συνέχιση του έργου τους, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, υποστηρίζοντας τη σχετική διάταξη της υπουργικής τροπολογίας για την «Προσωρινή μεταφορά έδρας προξενικής Αρχής λόγω ένοπλης σύρραξης ή φυσικών καταστροφών» που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία ανέδειξαν την ανάγκη της προσωρινής μεταφοράς έδρας των ελληνικών προξενικών Αρχών, του Γενικού Προξενείου της Μαριούπολης, που σήμερα παραμένει κλειστό και του Προξενείου της Οδησσού. Πρόκειται, είπε ο κ. Κατσανιώτης, για μεταφορές μακριά από το πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων προκειμένου οι αρχές να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν εύρυθμα και σε συνθήκες ασφαλείας. Ως εκ τούτου, ανέκυψε το ζήτημα προσωρινής μεταφοράς σε άλλη πόλη εντός της ίδιας της περιφέρειας, αρμοδιότητας της αρχής. Η αιτία μεταφοράς καθιστά τη λήψη ταχέων αποφάσεων απολύτως αναγκαία και για τον λόγο αυτό υιοθετείται η μεταβολή αυτή να γίνει με Υπουργική Απόφαση και όχι με Προεδρικό Διάταγμα, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις ολιστικής μεταφοράς έδρας προξενικής Αρχής. Και επισήμανε πως η απόφαση της μεταφοράς έδρας των δύο προξενικών αρχών είναι δημοσιονομικά ουδέτερη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις