Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γουόρεν Μπάφετ: Ανώνυμος πλήρωσε 19 εκατ. δολ. για ένα δείπνο με τον μεγαλοεπενδυτή
ΚΟΣΜΟΣ

Γουόρεν Μπάφετ: Ανώνυμος πλήρωσε 19 εκατ. δολ. για ένα δείπνο με τον μεγαλοεπενδυτή

Γουόρεν Μπάφετ: Η δημοπρασία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια

Ένας ανώνυμος εκατομμυριούχος θα πληρώσει κάτι παραπάνω από 19 εκατομμύρια δολάρια για να δειπνήσει με τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, αφού κέρδισε στην 21η και τελευταία δημοπρασία προς όφελος μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά τους άστεγους στο Σαν Φρανσίσκο. Η δημοπρασία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια. Το βράδυ της Παρασκευής, όταν «έκλεισε» η διορία κατάθεσης προσφορών, η τιμή είχε φτάσει τα 19.000.100 δολάρια, σύμφωνα με τον όμιλο διαδικτυακού εμπορίου eBay. Η δημοπρασία οργανώνεται από το eBay για λογαριασμό της MKO Glide, η οποία μοιράζει δωρεάν γεύματα, παρέχει φιλοξενία, ιατρικές εξετάσεις και εκπαίδευση στους αστέγους.

Ο δωρητής, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, θα περάσει «ένα αξέχαστο απόγευμα» με τον ιδιοκτήτη της Berskshire Hathaway και άλλους επτά προσκεκλημένους στο εστιατόριο Smith & Wollensky Steakhouse στη Νέα Υόρκη. Στην προηγούμενη δημοπρασία, πριν από την πανδημία, ο επιχειρηματίας Τζάστιν Σαν, που δραστηριοποιείται στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, είχε δώσει 4,6 εκατομμύρια για να δειπνήσει με τον Γουόρεν Μπάφετ. Ο τελευταίος ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια, μέσω των δημοπρασιών αυτών, γνώρισε «ενδιαφέροντες ανθρώπους απ’ όλον τον κόσμο».

«Το κοινό σημείο τους είναι ότι θεωρούν πως τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό», πρόσθεσε. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του δήμου, το Σαν Φρανσίσκο αριθμούσε περίπου 8.000 άστεγους το 2019.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-AFP

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις