Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

14

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά στη Βούλα: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τις πυρκαγιές
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βούλα: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για τις πυρκαγιές

Φωτιά στη Βούλα: Πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας χαρακτηρίζουν ύποπτες τις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες Πέμπτη 16 Ιουνίου

Έντονος προβληματισμός, που οδηγεί στην απόφαση συνεχούς επιφυλακής, επικρατεί μεταξύ των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των κατοίκων και των τοπικών Αρχών Γλυφάδας και Βούλας μετά τις νέες πυρκαγιές που ξέσπασαν στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας χαρακτηρίζουν ύποπτες τις πυρκαγιές που ξέσπασαν μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που προχώρησε στην κατάσβεση της φωτιάς, έκαψε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στη συμβολή των οδών Βουτυρά και Προόδου, στη Βούλα.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Η περιοχή είναι κατοικημένη, ωστόσο δεν έχει υπήρξε αναφορά  για φθορές σε κατοικίες. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Υπενθυμίζεται, ότι στις 4 Ιουνίου είχε ξεσπάσει η  μεγάλη φωτιά στη Βούλα, και ήταν η δεύτερη εκείνης της ημέρας στην περιοχή, αφού νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά στον Υμηττό, στην Άνω Γλυφάδα. Από τις δύο αυτές φωτιές στις 4 του μήνα, είχαν καεί 4.322 στρέμματα. Όπως ανέφεραν, τότε, πηγές της Πολιτικής Προστασίας, από την παραπάνω καμένη γη, τα, περίπου, 3.000 στρέμματα, ήταν δάση από αναδασώσεις, μεγάλο μέρος των οποίων δημιουργήθηκε από τη δεκαετία του ’70, ύστερα από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1974, η οποία είχε κάψει όλη τη νότια πλαγιά του Υμηττού.

Αναδάσωση από το παρελθόν

Η υπόλοιπη έκταση επίσης είχε αναδασωθεί στο παρελθόν, αλλά έχει καεί αρκετές φορές, γι’ αυτό είχε κυρίως χαμηλή βλάστηση. Λίγο μετά την πυρκαγιά στη Βούλα,  ξέσπασε και δεύτερη,  σε δασική έκταση, στο τέρμα της οδού Κρίτωνος στη Γλυφάδα. Και αυτή η εστία ήταν στα όρια του οικιστικού τμήματος της περιοχής, όπως είχε γίνει στην προηγούμενη μεγάλη φωτιά που επεκτάθηκε μέχρι το Πανόραμα Βούλας και είχε σαν συνέπεια, καταστροφές σε σπίτια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ελικόπτερο. Ήδη, για τη διερεύνηση των περιστατικών, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει αρχίσει έρευνες για την άντληση στοιχείων που θα φώτιζαν την υπόθεση. Παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία προκειμένου να πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες για τον εντοπισμό τυχόν ύποπτων ατόμων που κινούνται  στις περιοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις