Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καστελόριζο – Τουρκία: «Οι Άγγλοι πίεσαν και το έδωσαν στους Έλληνες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστελόριζο – Τουρκία: «Οι Άγγλοι πίεσαν και το έδωσαν στους Έλληνες»

Καστελόριζο - Τουρκία:Μπορούμε να πάμε κολυμπώντας – Παράδοξο να ανήκει στην Ελλάδα

Το Καστελόριζο βρίσκεται συχνά πυκνά στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων, αυτή τη φορά διά στόματος του διευθυντή της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ανέφερε «κολυμπώντας μπορώ να πάω στο Καστελόριζο; Ένας καλός κολυμβητής μπορεί. Είναι 2.100 μέτρα από την Τουρκία». Ο Χακάν σημείωσε ότι «είναι παράδοξο αυτό το νησί να ανήκει στην Ελλάδα» ενώ ο καθηγητής του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιου, Atlinbas, Εραϊ Γκιουτσουλέρ απάντησε ότι «οι Άγγλοι πίεσαν και το έδωσαν στους Έλληνες». Όπως φαίνεται και στο απόσπασμα που προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ, οι δύο άνδρες αναφέρονται στην κοντινή απόσταση του Καστελόριζου με την Τουρκία, σχολιάζοντας έναν χάρτη και αστειεύονται για το ότι μπορεί να κολυμπήσουν την απόσταση αυτή.

Σε καθημερινή βάση πλέον τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ανώτατοι αξιωματούχοι της Άγκυρας προβαίνουν σε «εμπρηστικές» δηλώσεις ανεβάζοντας στο κόκκινο το θερμόμετρο της έντασης με τη χώρα μας. Η κλιμάκωση είναι συνεχής, με την επιθετική ρητορική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας να μην κοπάζει, απλά να αλλάζει μορφή. Στο «χορό» μάλιστα της προπαγάνδας μπήκε και μερίδα τουρκικών ΜΜΕ, διακινώντας ψευδείς ειδήσεις προκειμένου να πλήξουν της εικόνα της χώρας μας.

Για το λόγο αυτό σε διαρκή επιφυλακή βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη που είναι επιφορτισμένα με την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της. Με τις σχέσεις των δυο χωρών, με απόλυτη υπαιτιότητα της Τουρκίας, να είναι σε ένα από τα χειρότερα σημεία τους, οι επιτελείς στην Αθήνα γνωρίζουν ότι πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και να προλαβαίνουν γεγονότα και καταστάσεις που μπορεί να λειτουργήσουν αποσταθεροποιητικά για τη χώρα και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο και με τις προσδοκίες για τον τουρισμό φέτος να βρίσκονται ψηλά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις