Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά: Συγκινημένα τα παιδιά της, τι είπε ο σύζυγός της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά: Συγκινημένα τα παιδιά της, τι είπε ο σύζυγός της

Πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά:Τι είπε ο σύζυγός της

Συγκινημένα παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν μαστογραφίες, τα παιδιά της και ο σύζυγός της. Ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης, η μεγάλη της κόρη από τον πρώτο της γάμο και ο γιος της από τον δεύτερο, κάθισαν στην πρώτη σειρά και παρακολούθησαν συγκινημένοι τα όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος που αφορά έναν μεγάλο αριθμό γυναικών στην Ελλάδα.

Ανδρέας Τσούνης: Η Φώφη Γεννηματά έκανε μεγάλο αγώνα

Ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννήματα, Ανδρέας Τσούνης, ευχαρίστησε την πολιτεία για αυτό το πρόγραμμα και σημείωσε ότι το ζήτημα της πρόληψης η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να το δείξει με κάθε ιδιότητά της. «Έκανε μεγάλο αγώνα να πείσει τις γυναίκες να αποφύγουν τον φόβο και την αγωνία για τον καρκίνο» τόνισε και πρόσθεσε ότι έχει σημασία όλοι να εξοικειωνόμαστε με μία δύσκολη διάγνωση».

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσούνης, η Φώφη Γεννήματα, το 2016, πήρε την πρωτοβουλία μαζί με άλλους βουλευτές να καλυφθεί η ψηφιακή μαστογραφία από τον ΕΟΠΥΥ. Από την τότε κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, το αίτημα έγινε αποδεκτό, αλλά ήταν δύσκολο να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός της χώρας, ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές. «Το πρόγραμμα αυτό, που φέρει το όνομα της Φώφης Γεννήματα, είναι πιο ολοκληρωμένο και χαίρομαι που υπάρχει διακομματική συναίνεση για τον καρκίνο του μαστού», κατέληξε ο κ. Τσούνης, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που έκανε πράξη το συγκεκριμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση τριών γυναικών που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, με το ηχηρό μήνυμά τους για τον καρκίνο του μαστού: «Καμιά γυναίκα να μη φοβάται τον καρκίνο του μαστού». Είναι λογικό, όπως είπαν και οι τρεις, μετά από μία τόσο δύσκολη διάγνωση, μία γυναίκα να κλάψει, να αισθανθεί ότι χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια της. Όμως, πρέπει γρήγορα να συνεχίσει να ζει όπως πριν και να έχει στο μυαλό της ως μόνη πυξίδα ότι θα κερδίσει και αυτήν τη μάχη. Τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά είχαν και μια σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις