Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ένοπλες Δυνάμεις – Ελληνοτουρκικά: Μήνυμα απο τον αρχηγό ΓΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένοπλες Δυνάμεις – Ελληνοτουρκικά: Μήνυμα απο τον αρχηγό ΓΕΣ

Ένοπλες Δυνάμεις - Ελληνοτουρκικά: Για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων διαβεβαίωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ

“Πρέπει να κοιμόσαστε ήσυχοι! Να μην φοβάστε, είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ! Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή!” διαβεβαίωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης από την Καλαμάτα, στα εγκαίνια των Ξενώνων Φρουράς. Ειδικότερα, ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στην αποτρεπτική τους ισχύ. “Πρέπει να κοιμάστε ήσυχοι! Να μην φοβάστε, είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ!” διαβεβαίωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ.

“Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή και στέλνουμε ένα μήνυμα ετοιμότητας αντιμετώπισης οποιασδήποτε πρόκλησης και διασφάλισης της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων” τόνισε ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ερντογάν: Μην εξοπλίζετε τα νησιά

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εμφανίστηκε άκρως προκλητικός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τουρκική στρατιωτική άσκησης “Efess 2022” . “Προειδοποιούμε την Ελλάδα να μείνει μακριά από όνειρα και πράξεις που θα οδηγήσουν σε τύψεις, όπως πριν από έναν αιώνα, και να συνέλθει” ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. “Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τον εξοπλισμό των νησιών”. “Δεν αστειεύομαι. Μιλώ σοβαρά” είπε, χαρακτηριστικά, ο Ερντογάν.

“Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες” συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας. “Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα αποστρατικοποιημένα νησιά και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες”. “Ο κ. Μητσοτάκης, μάλλον, κάνει τουριστικά ταξίδια στα νησιά. Είναι αδύνατο να φτάσεις πουθενά με αυτό. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και τους νόμους κανενός, αλλά δεν πρόκειται να παραβιάσει και τα δικά της δικαιώματα και νόμους” τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Προειδοποιούμε την Ελλάδα, όπως πριν από έναν αιώνα, να μείνει μακριά από όνειρα και πράξεις που θα οδηγήσουν σε τύψεις και να συνέλθει. Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τον εξοπλισμό των νησιών” ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι εννοεί ό,τι λέει και δεν αστειεύεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις