Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βερολίνο – αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος: Σοκ στη δημοφιλή εμπορική λεωφόρο Kurfuerstendamm
ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο – αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος: Σοκ στη δημοφιλή εμπορική λεωφόρο Kurfuerstendamm

Βερολίνο - αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος: Σύμφωνα με τη BILD, ένα βαν Renault έπεσε πάνω στον κόσμο που καθόταν σε καφέ της περιοχής.

Συναγερμός σήμανε σε δυτική συνοικία του Βερολίνου όταν όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 30 άτομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Νωρίτερα η Πυροσβεστική έκανε λόγο για 30 τραυματίες. Παράλληλα, σύμφωνα με τη γερμανική Bild ένα άτομο είναι νεκρό από το περιστατικό. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος, που περιγράφεται ως φορτηγό, έχει συλληφθεί. «Μεγάλη κινητοποίηση αυτή τη στιγμή στην Tauenzienstrasse. Ένας άνδρας φέρεται να έπεσε με αυτοκίνητο σε ομάδα ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν συλλάβει στο σημείο τον άνδρα, που φέρεται να οδήγησε το όχημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Twitter η αστυνομία του Βερολίνου.

Το περιστατικό συνέβη έξω από τον ιστορικό ναό Kaiser-Wilhelm κοντά στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου. Στο σημείο έχουν σπεύσει πάνοπλες δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής κι ένα ασημί αυτοκίνητο μάρκας Renault διακρίνεται να εξέχει από τη βιτρίνα κτιρίου καταστημάτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Morgenpost ένα άτομο κείτεται στο έδαφος σκεπασμένο με μπλε κουβέρτα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016, όταν ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, κατέλαβε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις