Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Ασπρόπυργος τώρα: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ασπρόπυργος τώρα: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά Ασπρόπυργος τώρα: Σε ύφεση η φωτιά, ανοιχτά σήμερα τα σχολεία στην περιοχή - Μήνυμα για «επικίνδυνους καπνούς» έστειλε το 112

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύκτια μάχη. Η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά έχει περιοριστεί κατέκαψε περίπου 5 στρέμματα με αποθηκευμένα πλαστικά και είδη υδραυλικών. Λόγω του εύφλεκτου των υλικών πήρε γρήγορα διαστάσεις. Μάλιστα, τα υλικά που καίγονταν στον προαύλειο χώρο του εργοστασίου δημιούργησαν μία αποπνικτική -και ιδιαίτερα επικίνδυνη- ατμόσφαιρα στην περιοχή, με την Πολιτική Προστασία να στέλνει και μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους, προειδοποιώντας τους να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών. Μάλιστα είχε ενημερωθεί και ο δήμαρχος για τα σχολεία, σε περίπτωση που υπήρχε πολύς καπνός.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν περαιτέρω στην προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Συγκεκριμένα, για την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, αλλά και εθελοντές.

Την ίδια ώρα, εκτός των εύφλεκτων υλικών, ούτε οι καιρικές συνθήκες στάθηκαν σύμμαχοι, καθώς οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, με απόφαση της Τροχαίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας, από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ, στο ρεύμα προς Αττική οδό.

Μέχρι και αυτή την ώρα, μάλιστα, παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στο σημείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις