Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπαλτάκος ΕΠΟ: Επιφυλάξεις από την κυβέρνηση για τον νέο πρόεδρο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαλτάκος ΕΠΟ: Επιφυλάξεις από την κυβέρνηση για τον νέο πρόεδρο

Μπαλτάκος ΕΠΟ: Η κυβέρνηση έχει εκφράσει ήδη τις επιφυλάξεις της για την εκλογή του νέου προέδρου

Με 59 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 65 ψηφισάντων, ο Τάκης Μπαλτάκος είναι από επισήμως ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η Ειδική Εκλογική Συνέλευση της ΕΠΟ επικύρωσε την εκλογή του έμπειρου νομικού, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία της ομοσπονδίας. Νωρίτερα διεξήχθη η τακτική Γ.Σ. της ΕΠΟ, κατά την οποία εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός (65 «ναι», 2 «όχι», 2 λευκά), ο οικονομικός απολογισμός (67 «ναι», 1 «όχι», 1 αποχή), ο προϋπολογισμός (67 «ναι», 2 «όχι»), οι τροποποιήσεις του Καταστατικού (67 «ναι», 1 «όχι», 1 αποχή) και η έκθεση των Ορκωτών για την επόμενη χρήση (ομόφωνα).

Πρόσκληση από τον Tζιάνι Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA, Tζιάνι Ινφαντίνο, συνεχάρη τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο, και τον προσκάλεσε σε συνάντηση. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είχε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο κ. Ινφαντίνο κάλεσε τον κ. Μπαλτάκο και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του και την ευρύτατη αποδοχή που έτυχε από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Παράλληλα, του μετέφερε ότι μπορεί να υπολογίζει στην προσωπική του υποστήριξη και του απηύθυνε πρόσκληση ώστε άμεσα ο κ. Μπαλτάκος να επισκεφτεί την έδρα της FIFA στη Ζυρίχη για να γνωριστούν εκ του σύνεγγυς και να συζητήσουν όλα τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.»

“Κόκκινη” κάρτα από το Μαξίμου για την εκλογή Μπαλτάκου

Ο Γιάννης Οικονόμου, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη 2 Ιουνίου, αναφέρθηκε στην εκλογή του Παναγιώτη Μπαλτάκου ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Η κυβέρνηση έχει «σοβαρές επιφυλάξεις» για το αν η επιλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «μπορεί και συμβολικά και ουσιαστικά να συνδράμει στο αναγκαίο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για την επιλογή του κ. Μπαλτάκου για την προεδρία της ΕΠΟ απάντησε πως η ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει αυτοδιοίκητο. «Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαδικασίες των ομοσπονδιών. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της η συγκεκριμένη επιλογή. Μιας και με ρωτάτε, η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το αν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί και συμβολικά και ουσιαστικά να συνδράμει στο αναγκαίο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και απαλλαγής του από μια σειρά στρεβλώσεων που το βασανίζουν χρόνια» πρόσθεσε.

Η επίθεση Μπαλτάκου στον Αυγενάκη

Επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με το που εξελέγη νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, εξαπέλυσε ο Τάκης Μπαλτάκος. Στην πρώτη του δήλωση ως νέος επικεφαλής της Ελληνικός Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο κ. Μπαλτάκος «σήκωσε» το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας και την τροπολογία που κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης (1/6) στη Βουλή από τον κ. Αυγενάκη.

Όπως είπε ο έμπειρος νομικός, η τροπολογία αυτή είναι αντισυνταγματική, σημείωσε ότι πως η Ομοσπονδία δεν θα την «περάσει» και ξεκαθάρισε σε αυστηρό ύφος: «Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ, τελεία και παύλα». Στη συνέχεια ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε στην Αθλητική Δικαιοσύνη, προαναγγέλοντας αλλαγές στο καταστατικό, ώστε όλες οι αποφάσεις που αφορούν αγωνιστικά ζητήματα να εκδίδονται το αργότερο μέσα σε πέντε ημέρες, ενώ έκανε λόγο και για επαναφορά της κλήρωσης των δικαστών που στελεχώνουν τα πειθαρχικά όργανα.

Αναλυτικά η δήλωση του Τάκη Μπαλτάκου ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

«Ευχαριστώ τους πάντες, όσους με υπέδειξαν και όσους συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών. Από τη στιγμή αυτή δεν υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι, υπάρχει μόνο σφουγγάρι, ένα σφουγγάρι που σβήνει οτιδήποτε έχει γίνει μέχρι σήμερα. Θα κάνουμε προσπάθεια να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΠΟ, να ενισχυθεί η κυριαρχία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να γίνει ένας οργανισμός εφάμιλλος των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών», ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαλτάκος και συνέχισε: «Για τη διαιτησία, νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα εφαρμόζονται από την ΕΠΟ. Το Σύνταγμα είναι σαφές και προβλέπει σωματειακή αυτονομία. Η ΕΠΟ δεν εφαρμόζει νόμους αντισυνταγματικούς. Έχει μέλη τις ΕΠΣ και είναι μέλος της UEFA. Ακούει τις ΕΠΣ, συνεργάζεται με την UEFA. Ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Ό,τι δεν το κάνει η ΕΠΟ, απλά δεν θα περάσει. Πάντοτε σε συμφωνία με τη FIFA και την UEFA. Η διαιτησία είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ, κανενός υπουργού. Τελεία και παύλα.

Στην αθλητική δικαιοσύνη πρέπει να βγαίνουν γρήγορα οι αποφάσεις. Θα περάσουμε διατάξεις στο Καταστατικό, ώστε όσες δίκες έχουν αγωνιστικό περιεχόμενο, θα ορίζονται σε δύο μέρες και η απόφαση θα βγαίνει σε τρεις ημέρες. Σύνολο πέντε μέρες. Όποιος δικαστής δεν τηρεί αυτή τη διάταξη θα παύεται από τη Γενική Συνέλευση. Αν δεν μπορεί ο δικαστής να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, να παραιτηθεί. Αλλιώς θα τον παύσει η ΕΠΟ. Επίσης, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου δεν θα στέλνει όποιους δικαστές επιθυμεί. Οι δικαστές θα κληρώνονται, όπως συμβαίνει στα πολιτικά δικαστήρια. Είναι απαραίτητες αυτές οι αλλαγές». Καταλήγοντας, ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας επισήμανε: «Η ΕΠΟ θα διοικηθεί με αυστηρότητα, ταχύτητα και σθένος στη λήψη αποφάσεων. Το προσωπικό θα διοικηθεί με αυστηρότητα και δικαιοσύνη. Όπως είπα και στην αρχή, σφουγγάρι. Όλα ξεκινάνε σήμερα από την αρχή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις