Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ατσάλινος αετός ΑΕΚ: Εντυπωσιακές εικόνες από το άγαλμα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ατσάλινος αετός ΑΕΚ: Εντυπωσιακές εικόνες από το άγαλμα

Ατσάλινος αετός ΑΕΚ: Ο Αετός με ύψος 7,5 μέτρα και άνοιγμα φτερών 13 μέτρα κατασκευάστηκε από τον Ούγγρο γλύπτη Γκαμπόρ Στζόκε

Στην φάση της αποπεράτωσης βρίσκεται ένα από τα πιο εμβληματικά έργα που συνοδεύουν την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο Ατσαλένιος Αετός που θα κοσμεί την κεντρική πύλη εισόδου της ΟΠΑΠ Arena βρίσκεται στην Αθήνα, αφού το απόγευμα της Πέμπτης έφτασαν τα φορτηγά με τα μέρη του περίτεχνου γλυπτού.

Ο Αετός με ύψος 7,5 μέτρα και άνοιγμα φτερών 13 μέτρα κατασκευάστηκε από τον Ούγγρο γλύπτη Γκαμπόρ Στζόκε. Σε μήνυμά του στα Social Media μπροστά στην κεντρική είσοδο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, δήλωσε ανυπόμονος να ξεκινήσει τη συναρμολόγηση. Σήμερα το μεσημέρι της θα αρχίσουν οι εργασίες και ανάλογα με την πορεία τους θα μπορεί να γίνει και η πρώτη εκτίμηση σχετικά με τις μέρες που θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί.

Το μήνυμα του γλύπτη του ατσαλένιου αετού της ΑΕΚ

«Το όνομά μου είναι Γκάμπορ. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ. Χαιρετίσματα σε όλους τους φίλους της ΑΕΚ. Είμαστε μπροστά στο γήπεδο. Εδώ είναι το πρώτο μέρος του γλυπτού. Περιμένουμε το πρώτο φορτηγό με τον αετό.Θα έρθουν μερικά σήμερα και αύριο θα έρθουν και άλλα. Έβαλα όλη μου την ενέργεια στο γλυπτό. Χαίρομαι που είμαι εδώ για εσάς».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabor Miklos Szoke (@gabormszoke)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις