Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

04

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μήνυμα Τσίπρα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: “152.193 ταχυδρόμοι”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Τσίπρα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: “152.193 ταχυδρόμοι”

Μήνυμα Τσίπρα στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: Mήνυμα στα κινητά, στα παλιά και στα νέα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Προσωπικό μήνυμα σε όσους πολίτες συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου έστειλε χτες ο Αλέξης Τσίπρας. Στο μήνυμα που στάλθηκε κινητά, στα παλιά και στα νέα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρεται το εξής: “Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 152.193 ταχυδρόμοι στείλαμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Θα προχωρήσουμε μαζί για τη νίκη”.

Οι εσωκομματικές εκλογές

Στις 152.193 ανήλθε ο αριθμός του συνόλου των ψηφισάντων για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με τα επίσημα οριστικά στοιχεία από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, μετά και την ενσωμάτωση όλων των ανά την επικράτεια εκλογικών τμημάτων.

Υπέρ της εκλογής του προέδρου ψήφισαν 150.853

Ο αριθμός των λευκών ήταν 989

Ο αριθμός των άκυρων ήταν 351

Συνεδριάζει στις 29 Μαΐου η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογή νέου γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την “Αυγή”, η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Κυριακή 29 Μαΐου. Η συνεδρίαση θα είναι μονοήμερη. Τις εργασίες θα ανοίξει με ομιλία του ο προέδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στις 10 π.μ. και θα λήξουν στις 6 μ.μ. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξη της συνεδρίασης είναι: η εκλογή γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, η εκλογή Πολιτικής Γραμματείας και η έγκριση του Κώδικα Δεοντολογίας και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Να θυμίσουμε ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαρτίζεται από 300 μέλη, άμεσα εκλεγμένα από τη βάση του κόμματος, όπως ψηφίστηκαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές με την εφαρμογή και των ποσοστώσεων που έχουν αποφασιστεί στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της νέας Κεντρικής Επιτροπής είναι η εφαρμογή της ποσόστωσης 50-50 για γυναίκες και άνδρες. Η κεντρική εφορευτική επιτροπή, που έχει συνεδριάσει τουλάχιστον δύο φορές μέσα στην εβδομάδα, ολοκλήρωσε την εξέταση των ενστάσεων με βάση τη διαδικασία που είχε αποφασιστεί χωρίς να έχει υπάρξει κάποια αλλαγή σε σχέση με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις