Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δημήτρης Ζάχαρης – μεταφραστής: Μια πολύ – πολύ σπουδαία διάκριση!
ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Ζάχαρης – μεταφραστής: Μια πολύ – πολύ σπουδαία διάκριση!

Ο μαθητής από την Πάτρα που βραβεύτηκε ως ένας από τους τοπ νεότερους 27 μεταφραστές της ΕΕ

Ο μαθητής της Γ’ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση», Ζάχαρης Δημήτριος, συγκαταλέγεται στους 27 καλύτερους νεαρούς μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο νεαρός, που κάνει περήφανη την οικογένειά του, πήρε μέρος στον ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό Juvenes Translatores, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021, σε απευθείας σύνδεση, με τη συμμετοχή 705 σχολείων και 3000 περίπου υποψηφίων. Στον φετινό διαγωνισμό, λοιπόν, ο Έλληνας νικητής είναι ο Δημήτρης Ζάχαρης, ο οποίος μετέφρασε κείμενο από τα Σλοβάκικα στα Ελληνικά. Για τη μεγάλη αυτή επιτυχία του, ο μαθητής της «Αναγέννησης», μαζί με τους άλλους 26 νικητές από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την πλειοψηφία των υπολοίπων βραβευθέντων και να ανταλλάξει απόψεις για όλα όσα απασχολούν τους νέους της σύγχρονης Ευρώπης, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, που τόσο έχει λείψει από όλους τα τελευταία 2 χρόνια.

Ευχή όλων είναι ο Δημήτρης Ζάχαρης, ο οποίος είναι υποψήφιος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2022, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά να έχουν ανάλογες επιτυχίες και να πετύχουν κάθε στόχο, που θα θέσουν στη ζωή τους!

«Κατάλαβα ότι μπορώ να κυνηγήσω τους στόχους μου»

«Ήξερα ότι η μετάφρασή μου ήταν καλή. Ξέρω πολύ καλά τη γλώσσα αλλά ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Σίγουρα πήρα μεγάλη χαρά όταν άκουσα το αποτέλεσμα», αναφέρει στο iefimerida.gr o Δημήτρης. Η διάκριση και εν συνέχεια η βράβευσή του στις Βρυξέλλες του έδωσαν -όπως λέει- σημαντική ώθηση. «Ήταν η πρώτη, τέτοιου είδους, διάκριση που πέτυχα και συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κυνηγήσω τους στόχους μου και να καταφέρω να κάνω πράγματα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος», συνεχίζει.

Ο Δημήτρης μιλάει συνολικά τέσσερις γλώσσες. Εκτός από τα ελληνικά, γερμανικά (γεννήθηκε στη Γερμανία), αγγλικά και σλοβάκικα λόγω της μητέρας του που κατάγεται από τη Σλοβακία. «Η σλοβάκικη γλώσσα είναι αρκετά δύσκολη για κάποιον που θα ήθελε να την μάθει. Είναι αρκετά κοντά με όλες τις σλαβικές γλώσσες. Θα έλεγα ότι είναι μια ιδιαίτερη γλώσσα».

Του ευχόμαστε καλή τύχη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις