Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αθήνα παραβατικότητα: Αστυνομικές επιχειρήσεις-σκούπα
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα παραβατικότητα: Αστυνομικές επιχειρήσεις-σκούπα

Αθήνα παραβατικότητα: Με εντολή Θεοδωρικάκου, επιχειρήσεις για τον εντοπισμό εμπλεκομένων σε ναρκωτικά, παρεμπόριο, κλοπές και ληστείες.

Καθημερινές είναι σχεδόν οι επιχειρήσεις-«σκούπα» της Αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας, όπου δημιουργούνται εστίες ανομίας με φόντο το παραεμπόριο, την παράνομη μετανάστευση, τη διακίνηση ναρκωτικών, τις κλοπές και τις ληστείες. Καθώς το κέντρο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου, αποτελεί βασικό «καθρέφτη» της πόλης, η πολιτική ηγεσία έδωσε εντολή με καθημερινές επιχειρήσεις να εντοπιστούν αλλοδαποί, που δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο ταυτότητας αλλά και ημεδαποί παραβατικοί. Στις τρεις διαδοχικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών ελέγχθηκαν κοντά στα 1500 άτομα. Από αυτά 354 οδηγήθηκαν στο προαναχωρησιακό Κέντρο της Αμυγδαλέζας, όπου και κρατούνται μέχρι την απέλασή τους.

Στην τελευταία επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος 164 αστυνομικοί με στόχο, όπως λέει η Αστυνομία την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων, στο κέντρο της Αθήνας, έλαβε χώρα την Τετάρτη. Αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο Μοναστηράκι και στην ευρύτερη περιοχή. Πήραν μέρος αστυνομικοί από Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας. Ελέγχθηκαν 435 άτομα και μεταξύ άλλων, προέκυψαν 75 προσαγωγές αλλοδαπών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. της Αμυγδαλέζας.

Και συλλήψεις

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν 10 προσαγωγές, από τις οποίες προέκυψαν 3 συλλήψεις ατόμων και συγκεκριμένα 2 για ναρκωτικά και 1 για παραεμπόριο, ενώ κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Την Τρίτη 17 Μαϊου είχε γίνει και πάλι ανάλογη στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 480 άτομα και μεταξύ άλλων, προέκυψαν 140 προσαγωγές αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. της Αμυγδαλέζας. Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν 9 προσαγωγές, 3 συλλήψεις ατόμων από τις οποίες 2 για ναρκωτικά και 1 για παραεμπόριο, ενώ κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Με εντολή υπουργού

Η πρώτη επιχείρηση-σκούπα, είχε γίνει δυο ημέρες νωρίτερα με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Στην ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαϊου, πέριξ της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια ελέγχθηκαν 440 άτομα και 129 αλλοδαποί χωρίς στοιχεία ταυτότητας οδηγήθηκαν στην Αμυγδαλέζα για Διοικητική Απέλαση.

 

Θεοδωρικάκος: Εντείνουμε τις επιχειρήσεις

Με αυτή την αφορμή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε δηλώσει,. Μεταξύ άλλων: «Εντείνουμε τις ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή όλων των Μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο στο κέντρο, όσο και στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και ασφαλώς, των ναρκωτικών. Αυτός είναι ο δρόμος για να ενισχύεται σταθερά το αίσθημα ασφαλείας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις