Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπύρα ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία λανσάρει νέο προϊόν πριν την ένταξη στην Συμμαχία
ΚΟΣΜΟΣ

Μπύρα ΝΑΤΟ: Η Φινλανδία λανσάρει νέο προϊόν πριν την ένταξη στην Συμμαχία

Μπύρα ΝΑΤΟ: Η ζυθοποιεία Olaf Brewing αποφάσισε να δημιουργήσει νέο προϊόν που θα έχει το όνομα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο επέλεξε μια μικρή ζυθοποιεία στην Φινλανδία να χαιρετίσει την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ. Κυκλοφόρησε μια νέα μπύρα με το σήμα και την επωνυμία της… συμμαχίας.

Πρόκειται για την ζυθοποιεία Olaf Brewing, που εδρεύει στη Σαβονλίνα, και η νέα της μπύρα φέρει το όνομα OTAN (η γαλλική παραλλαγή του ονόματος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας), η μπλε ετικέτα της μπύρας περιλαμβάνει μια φιγούρα κινουμένων σχεδίων που φοράει μια μεταλλική πανοπλία, με σύμβολο την πυξίδα του ΝΑΤΟ. Και όπως φαίνεται αυτή η κίνηση μάλλον σηματοδοτεί την πρώτη… εισβολή της εταιρείας στα παγκόσμια γεγονότα, τουλάχιστον από άποψη μάρκετινγκ.

«Δεν θα το κάναμε αν δεν πιστεύαμε ότι ήταν καλό για τη Φινλανδία και την ασφάλειά της»

Σύμφωνα με το yle.fi, η εταιρεία εξέταζε εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει μια μπύρα με την επωνυμία NATO, αλλά η τελική απόφαση λήφθηκε το Σαββατοκύριακο, καθώς κατέστη σαφές ότι η Φινλανδία θα υπέβαλε επίσημα αίτηση για να γίνει μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας. «Δεν θα το κάναμε αν δεν πιστεύαμε ότι ήταν καλό για τη Φινλανδία και την ασφάλειά της», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πετέρι Βαντίνεν, σημειώνοντας ότι είναι εύκολο για τις μικρές ζυθοποιίες να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις.

«Στο παρελθόν δεν έχουμε πάρει ιδιαίτερη θέση στα πολιτικά ζητήματα. Τώρα, ωστόσο, η πλειονότητα των Φινλανδών στηρίζει την απόφαση για (ένταξη) στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό τολμήσαμε να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα και δεν απαιτούσε πραγματικά πολλή τόλμη, απλώς αποφασίσαμε να το κάνουμε», δήλωσε επίσης. Η νέα μπύρα της εταιρείας, όπως αναφέρει στο yle.fi ο Διευθύνων Σύμβουλος της Olaf Brewing, φαίνεται ότι έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταστηματαρχών και εστιατόρων. «Το τηλέφωνο χτυπούσε όλο το πρωί και οι άνθρωποι ρωτούσαν “πότε μπορείτε να παραδώσετε;”», λέει χαρακτηριστικά ο Πετέρι Βαντίνεν.

Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα

Η πόλη που εδρεύει η Olaf Brewing διαδραμάτισε ρόλο στη «γένεση» της μπύρας με το σήμα του NATO, καθώς η Σαβονλίνα βομβαρδίστηκε από ρωσικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η τοποθεσία του ζυθοποιείου στη Σαβονλίνα επίσης διαδραμάτισε ρόλο στη «γένεση» της μπύρας με το σήμα του NATO, καθώς η πόλη βομβαρδίστηκε από ρωσικά αεροπλάνα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πετέρι Βαντίνεν είπε ότι η γιαγιά του θυμάται ακόμα τις βόμβες που εξερράγησαν στο κέντρο της πόλης. «Ελπίζουμε ότι μετά την απόφαση για ΝΑΤΟ, δεν θα χρειαστεί να ξαναδούμε ποτέ τέτοια γεγονότα στη Σαβονλίνα ή στη Φινλανδία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

https://twitter.com/WeLoveNATO/status/1526209895527092225?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1526209895527092225%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FWeLoveNATO2Fstatus2F1526209895527092225widget%3DTweet

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις