Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμίλια Φέστερ Γερμανία: “Θυσιάζω τα νιάτα μου για τη δουλειά”, είπε και ξεσήκωσε αντιδράσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Εμίλια Φέστερ Γερμανία: “Θυσιάζω τα νιάτα μου για τη δουλειά”, είπε και ξεσήκωσε αντιδράσεις

Η Εμίλια Φέστερ είναι το νεότερο μέλος της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής

Κακοπερνάει το νεότερο μέλος της ομοσπονδιακής βουλής της Γερμανίας, Εμίλια Φέστερ, για τις ώρες εργασίας της… κι ας βάζει κάθε 1η του μήνα στο πορτοφόλι της 10.000 ευρώ. Το 2021, η 24χρονη Εμίλια εξελέγη με το κόμμα των Πρασίνων ωστόσο, σήμερα θεωρεί πως ως βουλευτίνα δεν μπορεί να χαρεί όλα όσα απολαμβάνουν οι συνομήλικοί της. «Θυσιάζω τα νιάτα μου γι΄ αυτή τη δουλειά. Εργάζομαι 80 ώρες την εβδομάδα και δεν έχω χρόνο για τα χόμπι μου», λέει με παράπονο η Φέστερ, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Spiegel». Ωστόσο, οι χρήστες στα social media έσπευσαν να την επικρίνουν για τα σχόλιά της περί «θυσίας» λέγοντάς της ότι αμείβεται με το ποσό των 10.000 ευρώ μηνιαίως, χρήματα τα οποία ελάχιστοι λαμβάνουν στην ηλικία της.

Ένας χρήστης του Twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Και εγώ o ηλίθιος θυσίασα τα νιάτα μου μόνο για το σχολείο, τις σπουδές στο πανεπιστήμιο και την τετράωρη εργασία μου…». Άλλοι της υπενθυμίζουν ότι στα 24, δεν είναι πια νέα, αλλά «ενήλικη και όχι πια έφηβη»: «Στα 24 άλλοι έχουν το μεταπτυχιακό τους, το διδακτορικό τους και αναλαμβάνουν ευθύνες ».Προτού ασχοληθεί με τα κοινά, η Φέστερ εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως βοηθός σκηνοθέτη σε παιδικό θέατρο στο Αμβούργο. Σίγουρα ο μισθός της δεν ήταν 10.000 το μήνα, όπως επισημαίνει το γερμανικό δημοσίευμα.

Μετά την εκλογή της ως βουλευτίνα, η Φέστερ αναγκάστηκε να αφήσει τη γενέτειρά της, Κάτω Σαξονία, και να μετακομίσει στο Βερολίνο. Τότε δήλωνε «νέα, οικολόγος, φεμινίστρια», έτοιμη να δώσει από τα κοινοβουλευτικά έδρανα τη δική της μάχη… Φαίνεται όμως πως άρχισε να κουράζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις