Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Πατέρας Καρολάιν – Γλυκά Νερά: Ο Αναγνωστόπουλος δεν θα δει ποτέ τη Λυδία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατέρας Καρολάιν – Γλυκά Νερά: Ο Αναγνωστόπουλος δεν θα δει ποτέ τη Λυδία

Πατέρας Καρολάιν - Γλυκά Νερά: "Καμία ποινή φυλάκισης δεν μπορεί ποτέ να φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου, είμαι χαρούμενος που θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού''

Η οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς χαιρέτισε χθες την ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στον συζυγοκτόνο, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για την άγρια δολοφονία της 19χρονης στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά. Ο πατέρας της, Ντέιβιντ Κράουτς, δήλωσε στην Dailymail, ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έπνιξε την άτυχη γυναίκα μπροστά στα μάτια της κόρης τους και στη συνέχεια προσποιήθηκε μια διάρρηξη, δεν θα ξαναδεί ποτέ την μικρή Λυδία. Ο κ. Κράουτς προέβλεψε ότι ο 34χρονος πιλότος θα “σπάσει” μέσα στις φυλακές. “Καμία ποινή φυλάκισης δεν μπορεί ποτέ να φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου, αλλά είμαι χαρούμενος που το δικαστήριο δεν πίστεψε τις αστείες ανοησίες που παρήγαγε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του”, τόνισε ο 79χρονος.

“Είμαι επιπλέον χαρούμενος που γνωρίζω ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, τη σκληρότερη φυλακή στην Ελλάδα που διαθέτει ένα από τα χειρότερα σωφρονιστικά συστήματα στην Ευρώπη”, πρόσθεσε. “Όταν τελικά ολοκληρώσει την ποινή του, από την οποία πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορεί να μην επιβιώσει, θα είναι ένας αλλαγμένος άνδρας, ένας κατεστραμμένος άνδρας, πολύ μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία. Τώρα που η μοίρα του έχει τακτοποιηθεί, η Σούζαν και εγώ μπορούμε να προχωρήσουμε. Σκοπεύω να αλλάξω το επώνυμο της Λυδίας σε αυτό της μητέρας της για να μην συνδεθεί ποτέ με αυτό το απεχθές πλάσμα. Θα φροντίσω να μην μπορέσει ποτέ να δει την κόρη του ή να έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί της”, υπογράμμισε ο πατέρας της Καρολάιν.

 ”Ατάραχος” δέχτηκε τα ισόβια ο Αναγνωστόπουλος

Η ανακοίνωση της ποινής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, χθες το απόγευμα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, σήμανε το τέλος μιας πολύκροτης υπόθεσης, που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία. Το δικαστήριο έκρινε τον 33χρονο ομόφωνα ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη στυγερή δολοφονία της γυναίκας του, Καρολάιν, στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση για 11 χρόνια και 6 μήνες.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε ανέκφραστος την απόφαση του δικαστηρίου. Δεν έβγαλε ούτε λέξη. Με τη… θεατράλε απολογία του δεν έπεισε κανέναν. Ούτε την έδρα, ούτε τους ενόρκους ούτε φυσικά την εισαγγελέα η οποία ήταν καταπέλτης. Δεν του αναγνωρίστηκε βρασμός ψυχικής ορμής. Σκότωσε την Καρολάιν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ένοχος ομόφωνα για ένα έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο. “Διατυπώνω τη σκέψη ότι ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, πολύ καλά στο βάθος της ψυχής του γνωρίζει ότι δεν υπήρχε καμία προφανής αιτία. Κοίμισε το παιδί στο καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει”, δήλωσε η εισαγγελέας Ευγενία Σταθουλοπούλου.

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: “Δεν πρέπει να δει ποτέ του τη μικρή Λυδία”

Στην ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, τονίζοντας πως “πραγματικά ήταν μια συγκλονιστική υπόθεση”. “Υπεβλήθη η εσχάτη των ποινών τόσο για την ανθρωποκτονία όσο και για τη θανάτωση του ζώου, πιστεύω όμως ότι ήταν μια δίκαιη απόφαση. Η προσωπικότητα του κατηγορουμένου οδήγησε το δικαστήριο σε μονόδρομο. Νόμιζε ότι θα συνεχίσει το θέατρο, το δικαστήριο όμως δεν είναι κοινή γνώμη”, είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Θ. Χαρμάνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις