Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 24χρονος – δαχτυλίδι στο στομάχι: Ένοχοι οι γιατροί για τον θάνατο του Νίκου – Ξεσπά ο πατέρας της Γωγώς
ΕΛΛΑΔΑ

24χρονος – δαχτυλίδι στο στομάχι: Ένοχοι οι γιατροί για τον θάνατο του Νίκου – Ξεσπά ο πατέρας της Γωγώς

24χρονος - δαχτυλίδι στο στομάχι: Καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, διά παραλείψεως

Σε ποινές φυλάκισης 4 ετών και 20 μηνών – αντίστοιχα – καταδικάστηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δύο γιατροί που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του, τον Μάιο του 2017, λίγες μέρες αφότου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου, επειδή ήταν υπέρβαρος. Πρόκειται, από τη μία, για τον γιατρό που τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης και, από την άλλη, για έναν συνάδελφό του από το νοσοκομείο της Καβάλας, όπου είχε διακομιστεί ο παθών μετά τις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία του. Για τον πρώτο αποφασίστηκε να μετατραπεί η ποινή του προς 5 ευρώ, την ημέρα, καθώς είχε προηγούμενη αμετάκλητη καταδίκη για ανάλογο περιστατικό ασθενούς, ενώ για τον δεύτερο αποφασίστηκε να ανασταλεί η ποινή επί 3ετία.

Το Πλημμελειοδικείο τούς έκρινε ενόχους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, δια παραλείψεως. “Η παράλειψη έγκειται στην καθυστερημένη διάγνωση, μη έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού” ανέφερε η πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την εκφώνηση της ετυμηγορίας. “Έδειξαν εμμονή στην πνευμονική εμβολή” πρόσθεσε η ίδια. Ο θάνατος του άτυχου 24χρονου, υπενθυμίζεται, πως είχε επέλθει από “πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας”, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Την ενοχή τους είχε ζητήσει προηγουμένως και η εισαγγελέας της έδρας, πρόταση που τελικώς έγινε αποδεκτή.

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός που καταδικάστηκε στην ποινή φυλάκισης των 4 ετών έχει μηνυθεί και για τον θάνατο της 14χρονης από την Επανομή Θεσσαλονίκης, πέρυσι τον Ιούνιο, ύστερα από ανάλογο χειρουργείο τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Οι δύο γιατροί στις απολογίες τους αποποιήθηκαν των ευθυνών τους, αρνούμενοι την κατηγορία.

Ξεσπά ο πατέρας της Γωγώς

«Είναι η αρχή μίας καλής συνέχειας. Αυτό ελπίζουμε για τα παιδάκια που σκότωσε αυτός ο άνθρωπος» λέει ξεσπώντας στο Πρώτο Θέμα ο πατέρας της 14χρονης Γωγούς, σχολιάζοντας την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για την καταδίκη του γιατρού στην υπόθεση θανάτου του 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας. Ο ίδιος γιατρός, είναι αυτός, που, όπως έχει καταγγείλει επίσημα η οικογένεια, ευθύνεται για τον θάνατο της 14χρονης Γωγούς, καθώς το παιδί «έσβησε» στις 20 Ιουνίου του 2021, λίγες ημέρες μετά από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου και χωρίς ποτέ να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο κατηγορούμενος χειρούργος σε ιδιωτική κλινική, έλεγε στους γονείς πως πρόκειται για μία επέμβαση «ρουτίνας» και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή του παιδιού τους.

«Μετά την επέμβαση του έλεγα ‘γιατρέ το παιδί πονάει’, μου έλεγε δώσ’ του αναβράζοντα παυσίπονα’. Τη δεύτερη ημέρα ‘γιατρέ το παιδί πονάει πολύ. Αυτό έγινε την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Παρασκευή το παιδί μου άρχισε να καταρρέει. Είχε 160 παλμούς. Ήταν πλέον αργά. Οι γιατροί βγήκαν έξω και μας είπαν ότι το παιδί μας έχει γενικευμένη περιτονίτιδα γιατί ο δακτύλιος έκανε γαστρική διάταξη, τρύπησε το στομαχάκι του και ότι είναι πολύ δύσκολα και πως αν ζήσει θα έχει πολλά προβλήματα. Το παιδί είχε κάψει τα νεφρά του, το συκώτι του, η Γωγώ μου είχε καεί από μέσα», είχε περιγράψει ο πατέρας της μία ημέρα τον θάνατό της.

«Ο συγκεκριμένος γιατρός είναι επικίνδυνος για όλη την κοινωνία»

Ο ιερέας και πατέρας της 14χρονης Γωγούς, Βησσαρίων Καντούνης, τονίζει ότι «ο συγκεκριμένος γιατρός είναι επικίνδυνος για όλη την κοινωνία» και αδυνατεί να πιστέψει πως, μέχρι σήμερα, τη στιγμή, δηλαδή, που έχει ήδη δύο καταδίκες σε βάρος του και εκκρεμεί το δικαστήριο για τον θάνατο της 14χρονης, βρίσκεται σε χειρουργεία και έχει άμεση επαφή με ασθενείς. Αυτό που ζητά, όπως λέει, είναι να μη χαθούν άλλοι άνθρωποι από ιατρικό λάθος του συγκεκριμένου ανθρώπου. «Η Γωγώ μου δεν γυρνάει πίσω, το ξέρω και το βιώνω 11 μήνες. Θα πρέπει όμως να σταματήσει καθώς είναι επικίνδυνος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις