Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο: Άνοιξε η τρομακτική Sky Bridge 721
ΚΟΣΜΟΣ

Η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο: Άνοιξε η τρομακτική Sky Bridge 721

Η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο: Φόβος και αδρεναλίνη

Φόβος και αδρεναλίνη στο «κόκκινο». Αυτά ένιωσαν μεταξύ άλλων οι πρώτοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη μεγαλύτερη κρεμαστή πεζογέφυρα στον κόσμο, στην Τσεχία. Η Sky Bridge 721 άρχισε από την Παρασκευή να δέχεται επισκέπτες. «Ήρθαμε επειδή λατρεύουμε την αδρεναλίνη», δήλωσε η Μικαέλα Κλεστίλοβα πλησιάζοντας τη γέφυρα μήκους 721 μέτρων, που κρέμεται 95 μέτρα πάνω από το έδαφος στο ψηλότερο σημείο της. «Ήρθαμε περπατώντας εδώ και τώρα ανυπομονούμε για την ανταμοιβή μας», συμπλήρωσε.

Η κατασκευή της γέφυρας κράτησε δύο χρόνια και κόστισε 8,4 εκατομμύρια δολάρια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.100 μέτρων από τη θάλασσα και συνδέει δύο βουνοπλαγιές στη βορειοανατολική Τσεχία, σε απόσταση 200 χλμ. από την Πράγα και κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Πλέον, η Sky Bridge κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης κρεμαστής πεζογέφυρας στον κόσμο. «Τίτλο» που έως τώρα είχε η γέφυρα Arouca, στην Πορτογαλία, το μήκος της οποίας φτάνει τα 516 μέτρα.

Οι αρχές ελπίζουν ότι η γέφυρα θα δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό της περιοχής, όμως υπήρξαν και αντιδράσεις. Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας περιβάλλοντος, Μίκαλ Σέρβους, τόνισε πως η κατασκευή της γέφυρας άλλαξε τον χαρακτήρα της περιοχής και προκάλεσε προβλήματα σε ό,τι αφορά στην προστασία της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις