Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Πώς βλέπουν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης και τις κυρώσεις στη Ρωσία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Πώς βλέπουν οι πολίτες τα μέτρα στήριξης και τις κυρώσεις στη Ρωσία

Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Πώς κρίνουν οι Ελληνες τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, την πρώτη μετά το πακέτο των μέτρων στήριξης. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, μάλιστα, η κυβέρνηση εμφανίζεται με ανεβασμένα ποσοστά, κάτι που ενδεχομένως να συνδυάζεται και με το ότι οι πολίτες -και ιδιαίτερα η μεσαία τάξη- είδαν με θετικό μάτι τις ανακοινώσεις τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τα μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας. Οπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, πάνω από τους μισούς πολίτες κρίνουν θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη των καταναλωτών από την ακρίβεια. Συγκεκριμένα, το 51% των πολιτών χαρακτηρίζουν θετικά τα μέτρα, εν αντιθέσει με το 41% που θεωρεί ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Πώς κρίνουν οι Ελληνες τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις που επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι Ελληνες πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Και αυτό διότι το 43% θεωρεί ότι οι κυρώσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο ένα 31% των πολιτών που ερωτήθηκαν δεν πιστεύει ότι είναι επαρκή, αλλά ότι χρειάζονται κι άλλα τιμωρητικά μέτρα, την ώρα που το 44% κρίνει ότι τα μέτρα είναι εντελώς λάθος.

Δημοσκόπηση Pulse: Πρόθεση ψήφου

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, ανεβασμένη κατά μισή μονάδα σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Μάρτιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23% άνοδος κατά 0,5%), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14% (άνοδος κατά μισή μονάδα), το ΚΚΕ 5% (έναντι 5,5%), η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 στο 3%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελ. Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ25 3%.

Δημοσκόπηση Pulse: Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ εμφανίζεται αδιαφιλονίκητος νικητής των εκλογών, κάτι που πιστεύει το 55%, έναντι 24% που πιστεύει το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 13 μονάδες (39%-26%, αντίστοιχα), ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει 32%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις