Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Γεωργιανών: «Εκπορθούσαν» κατοικίες στο κέντρο
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Γεωργιανών: «Εκπορθούσαν» κατοικίες στο κέντρο

Συμμορία Γεωργιανών: Βρέθηκε στην κατοχή τους σπάνιο αναμνηστικό νόμισμα με τους πριγκηπικούς γάμους Καρόλου και Νταϊάνας.

Μέχρι και ένα σπάνιο, αναμνηστικό, συλλεκτικό νόμισμα-μετάλλιο του πριγκιπικού γάμου της Νταίάνας με τον Κάρολο, πρίγκιπα της Ουαλίας και πρώτο διάδοχο του βρετανικού βασιλικού θρόνου, είναι, μεταξύ των κλοπιμαίων, που βρέθηκαν στην κατοχή σπείρας Γεωργιανών διαρρηκτών οικιών! Οι δύο Γεωργιανοί υπήκοοι, «εξπέρ» στις παραβιάσεις εισόδων κατοικιών με πλήθος κλειδιών στην κατοχή τους, έδρασαν στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, εκπόρθησαν τέσσερις κατοικίες και αποκόμισαν «λεία» που υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ. Αφαίρεσαν από τα, τουλάχιστον, τέσσερα σπίτια στο κέντρο κοσμήματα, χρυσαφικά, ασημικά, ακριβά ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα μαζί με μετρητά και σε ευρώ, αλλά και σε νομίσματα ξένων χωρών, όπως των ΗΠΑ. Οργανωμένοι άριστα, ακολουθούσαν κανόνες συνωμοτισμού για να μην πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας.

Εφάρμοζαν συστήματα αντιπαρακολούθησης, ενώ στα καθίσματα των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν, είχαν σκάψει… λαγούμια για να κρύβουν τα κλοπιμαία σε τυχόν έλεγχο της Αστυνομίας! Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, μεσημβρινές ώρες με συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, συνέλαβαν του δύο Γεωργιανούς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμορίας που διαπράττει διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Από τον Δεκέμβριο του 2021

«Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας», αναφέρει η Αστυνομία «προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2021, είχαν συστήσει συμμορία με συμπαγή δομή και διακριτούς ρόλους που διέπραττε διαρρήξεις- κλοπές σε οικίες στο κέντρο των Αθηνών. Για να προσεγγίζουν τις οικίες-στόχους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με ειδικά διαμορφωμένες κρυψώνες, για να αποκρύπτουν τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα κλοπιμαία. Κατά τη διάπραξη των κλοπών, αλλά και γενικότερα στις μετακινήσεις τους ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και λάμβαναν όλα τα μέτρα προφύλαξης (αντιπαρακολούθησης) που θα απέτρεπαν την σύλληψή τους.

«Πακιστανικά» τηλέφωνα

Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών. Τα αντικείμενα που αφαιρούσαν από τις οικίες τα διοχέτευαν σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο των Αθηνών».

Στην κατοχή τους και από τις έρευνες σε οικίες βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 7 φυσίγγια και 6 φυσίγγια, πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών και ρολογιών, 4 φορητοί υπολογιστές
  • πλήθος περιφερειακών εξαρτημάτων υπολογιστή
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, πλήθος διαβατήριων και δηλωτικών εγγραφών σε διάφορα ονόματα, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
  • πλήθος επωνύμων ρούχων και αρωμάτων, πλήθος κλειδιών διαφόρων τύπων, μεταλλικό αναδιπλούμενο μαχαίρι και ξιφίδιο
  • τα χρηματικά ποσά των 155 ευρώ, 250.000 λιρών Τουρκίας, 249 δολαρίων ΗΠΑ και μια χρυσή λίρας Αγγλίας, μικροποσότητα κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις