Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Τσούνης: Την Πέμπτη η συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Τσούνης: Την Πέμπτη η συνάντηση

Μητσοτάκης - Τσούνης: Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Πέμπτη 12 Μαΐου γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει στις 17 Μαΐου ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, προσκάλεσε τον πρωθυπουργό να μιλήσει στο Κογκρέσο την Τρίτη 17 Μαΐου, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η πρόσκληση δείχνει τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και την αναγνώριση του υψηλού κύρους του Κυριάκου Μητσοτάκη διεθνώς.

Επίσης, το γεγονός ότι η επίσκεψη, αλλά και η ομιλία, πραγματοποιούνται σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία διεθνώς, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο τη σημασία τους και στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

Ο Μπάιντεν θα παραθέσει δεξίωση στον Λευκό Οίκο προς τιμήν Κυριάκου και Μαρέβας Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, δεξίωση προς τιμήν του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη, με αφορμή τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της Ελλάδος, θα παραθέσουν ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο. Η δεξίωση αποτυπώνει το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων αλλά και των διαπροσωπικών των δύο ηγετών. Παρόντες θα είναι επιφανείς εκπρόσωποι της Ομογένειας στις ΗΠΑ, υπουργοί, γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου, επιχειρηματίες κ.α.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις