Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεοδωρικάκος – Μπακογιάννης: Το Προστασίας του Πολίτη απαντά επίσημα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος – Μπακογιάννης: Το Προστασίας του Πολίτη απαντά επίσημα

Θεοδωρικάκος - Μπακογιάννης: Ο δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «παρακαλάει» τον υπουργό εδώ και έναν μήνα για συνάντηση

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας σε όσα δήλωσε νωρίτερα ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος Αθηναίων σε δηλώσεις του σχετικά με την εγκληματικότητα στο κέντρο της πρωτεύουσας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «παρακαλάει» τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο εδώ και έναν μήνα για συνάντηση, την οποία όμως του αρνούνται. Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, «είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου», ενώ την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με το Δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

Μπακογιάννης σε Θεοδωρικάκο: Τάκη, έχουμε πρόβλημα

Ο δήμαρχος της Αθήνας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε δηλώσει: «Μη μασάμε τα λόγια μας. Η Αθήνα έχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αρκεί να κάνετε μια βόλτα στις γειτονιές για να πειστείτε. Κι εδώ δεν χρειαζόμαστε στατιστικές. Εγώ περπατάω κάθε μέρα και ακούω τον κόσμο… Η αλήθεια είναι ότι έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος για ένα πρόβλημα το οποίο είναι διαχρονικό, δεν ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια, είχε γίνει πάρα πολύ μεγάλη πρόοδος, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε μια υποχώρηση της αστυνομίας. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε ως δήμος, με την καθαριότητα, με το φως, με το πράσινο, με τον πολιτισμό στις γειτονιές, αλλά δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε, όπως καταλαβαίνετε, την αστυνομία».

Για να προσθέσει: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τάκη Θεοδωρικάκο, είναι και φίλος μου, αλλά οφείλω να σας πω και να το πω και δημόσια, γιατί εδώ έχει φτάσει η απόγνωσή μου, ότι τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Καταλαβαίνω ότι προφανώς ο υπουργός έχει άλλα ζητήματα, έχει πολλά ζητήματα, αλλά φαντάζομαι ότι μεταξύ των πρώτων δέκα είναι και η Αθήνα. Να σας το πω κι αλλιώς, Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα».

Πηγές Προστασίας του Πολίτη: Τι θέλει ο Μπακογιάννης;

Πήγες του υπουργείου απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο κ. Μπακογιάννης, ανέφεραν νωρίτερα: «Απορίες προκαλεί η στάση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής, με τον αρμόδιο υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις