Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονίες Μονεμβασιά: Διπλή δολοφονία 77χρονων
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονίες Μονεμβασιά: Διπλή δολοφονία 77χρονων

Δολοφονίες Μονεμβασιά: Στο μικροσκόπιο η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του 52χρονου δράστη λίγη ώρα πριν το αμόκ.

Τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του 52χρονου ιδιοκτήτη τουριστικών δωματίων στη Μονεμβασία, που τη νύχτα του Σαββάτου οδηγώντας το αυτοκίνητό του σκόρπισε τρόμο, πόνο και θάνατο με τη δολοφονία δύο 77χρονων, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι αστυνομικοί που ερευνούν τα πως και τα γιατί του δολοφονικού αμόκ. Με δεδομένο ότι έως το βράδυ του Σαββάτου και πριν αρχίσει να πατάει το γκάζι και να σκορπάει θάνατο δεν είχε απασχολήσει ούτε μία φορά τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές ούτε για τροχαία παράβαση, όπως είπαν στην Alpha freepress αστυνομικές πηγές, και με δεδομένο ότι με τους δύο άτυχους 77χρονους που δέχθηκαν την μηχανοκίνητη επίθεση πάνω στη μηχανή τους, δεν είχε ουσιαστική γνωριμία, το σκηνικό της φρίκης μοιάζει εντελώς ανεξήγητο.

Ο ίδιος από τις πρώτες στιγμές της επεισοδιακής του σύλληψής τα του, εκεί που ανακόπηκε η δολοφονική του πορεία, δεν έδειχνε να καταλαβαίνει τι είχε διαπράξει και όταν του το είπαν οι αστυνομικοί τους πάγωσε απαντώντας: «Ε, και; Τι έγινε, δηλαδή; Δεν τους είδα εγώ. Δεν θυμάμαι τι μου λέτε, ρε!». Όπως προκύπτει από στοιχεία της προανάκρισης, οι δύο άτυχοι 77χρονοι βρέθηκαν τυχαία στην φρενήρη πορεία του, ενώ οι πρώτες εξετάσεις που έγιναν στον οδηγό έδειξαν ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος βρισκόταν σε παραληρηματική κατάσταση, πριν ξεκινήσει τις δολοφονίες με «όπλο» το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου.

Η κατάθεση φίλου του

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι μεταξύ όσων κατέθεσαν για τον δράστη είναι κι ένας φίλος του, ο οποίος είχε συναντηθεί μαζί με τον μακελάρη πριν από τα εγκλήματα. Όπως, λοιπόν, φέρεται να είπε μία με 1,5 ώρα πριν από το τραγικό συμβάν ήταν μαζί. Κατάλαβε τότε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» και γι’ αυτό τον λόγο τον πήγε στο σπίτι του. Όμως, όταν έφυγε ο φίλος του ο 52χρονος πήρε το αυτοκίνητο, πήγε σε μια ταβέρνα της περιοχής, όπου κι εκεί φέρεται να είχε μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Όπως περιγράφουν μάρτυρες, πήγαινε πάνω από τα τραπέζια των πελατών και κοιτούσε τα πιάτα τους(!), πήγαινε έξω, άναβε τσιγάρο και στη συνέχεια έμπαινε πάλι μέσα, ενώ κάθισε σε ένα τραπέζι και όταν τον είδε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν τον σέρβιρε και του είπε να πάει στο σπίτι του να ξεκουραστεί.

Τυχαία συνάντηση

Με το που έφυγε από εκεί βρήκε στην πορεία του τους δύο άτυχους άντρες πάνω στη μοτοσικλέτα. Ακολουθούσε από πίσω στην ίδια πορεία. Πάτησε γκάζι κι έπεσε πάνω τους. Παρέσυρε τον έναν για 200 μέτρα τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Ο δεύτερος, ο τραγουδιστής, είχε πεταχτεί από τη μηχανή στο σημείο της πρόσκρουσης και τραυματίας βαριά περίμενε ασθενοφόρο που είχαν καλέσει άλλοι πολίτες. Και τότε ξαφνικά εκεί που όλοι νόμιζαν ότι ο δράστης είχε διαφύγει εμφανίστηκε ξανά και παρέσυρε και πάλι τον τραυματία που στεκόταν στην άκρη του δρόμου καθιστός!!! Όταν συνελήφθη οι αστυνομικοί προχώρησαν αμέσως σε αλκοτέστ που βρέθηκε αρνητικό. Δεν είχε καταναλώσει σταγόνα αλκοόλ. Από τη στιγμή που οδηγήθηκε στο Τμήμα του Ευρώτα δεν ξαναμίλησε. Ούτε μία λέξη πάνω από τριάντα ώρες. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ρωτούν όσους μπορεί κάτι να γνώριζαν γι αυτόν.

Δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ

Ερεύνησαν αν είχε νοσηλευτεί ποτέ, αν αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχιατρικής φύσης, αν γνώριζε κάποιος γιατρός αν έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή. Όλες οι απαντήσεις ήταν αρνητικές. Κατά τις πληροφορίες του Alphafreepress, οι αστυνομικοί ζήτησαν την παρουσία εισαγγελέα για να κάνουν έρευνα στο σπίτι του μήπως και εκεί ανακαλύψουν κάποιο στοιχείο που θα έδινε μια πρώτη απάντηση, όπως φάρμακα κλπ. Και εδώ όμως η έρευνα ήταν αρνητική, τίποτε σχετικό με όσα ακολούθησαν δεν βρέθηκε στο σπίτι του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις