Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ριφιφί γυαλιά: 9.200 ζεύγη βρέθηκαν σε φορτηγό
ΕΛΛΑΔΑ

Ριφιφί γυαλιά: 9.200 ζεύγη βρέθηκαν σε φορτηγό

Ριφιφί γυαλιά: Με τρύπα που άνοιξαν από διπλανό κτίριο μπήκαν στην εταιρεία και άρπαξαν 18 σακούλες με 9.200 ζεύγη γυαλιών.

Στα ίχνη συμμορίας, που κρύβεται πίσω από το μεγάλο «ριφιφί» με λεία χιλιάδες γυαλιά ηλίου διεθνών οίκων, από κτίριο εισαγωγικής εταιρείας στην Ηλιούπολη βρίσκεται η Αστυνομία. Αφορμή γι αυτό αποτέλεσε η ανεύρεση σε δρόμο της Γλυφάδας ενός φορτηγού, στην καρότσα του οποίου βρήκαν οι αστυνομικοί της ΄Αμεσης Δράσης, σάκους γεμάτους με 9.200 γυαλιά, πολύ μεγάλης αξίας. Ενώ παραμένει άγνωστο γιατί οι «ριφιφήδες των γυαλιών» αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το φορτηγό με το οποίο μετέφεραν τα κλοπιμαία, ήδη όλα τα ανευρεθέντα στην καρότσα στοιχεία- φορτηγό, γυαλιά-σάκοι- παραδόθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Υπηρεσιών προκειμένου να ανευρεθούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών του ριφιφί. Η διάρρηξη στο κτίριο της Ηλιούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μεταξύ 1ης και 2ας Μαΐου.

Νυχτερινές ώρες, εξοπλισμένοι οι δράστες με τα «κατάλληλα εργαλεία, πολύ «διαβασμένοι» όπως προέκυψε από την αυτοψία της Αστυνομίας, με βάση διπλανό κτίριο, άνοιξαν τρύπα σε συγκεκριμένο σημείο του κτιρίου της αντοπροσωπείας γυαλιών. Βρέθηκαν στο εσωτερικό της και φόρτωσαν όσα βρήκαν μπροστά τους. Τα μετέφεραν στο κλεμμένο φορτηγό το οποίο είχαν σταθμεύσει εξωτερικά, τα φόρτωσαν στην καρότσα και ξεκίνησαν. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, υπό άγνωστες συνθήκες- ίσως φοβήθηκαν ότι κάποιοι είδαν στοιχεία του φορτηγού κατά τη διαφυγή από την εταιρεία- το εγκατέλειψαν. Ο τρόπος που το είδαν οι αστυνομικοί της ΄Αμεσης Δράσης σταθμευμένο στην οδό Ροντήρη στη Γλυφάδα, τους έδωσε την εντύπωση ότι όλα είχαν γίνει όπως- όπως και αποφάσισαν να το ελέγξουν.

Η κατάσχεση

Πρώτα πληροφορήθηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι ήταν κλεμμένο και στη συνέχεια με τη συνεργασία αστυνομικών της Ασφάλειας προχώρησαν στην έρευνα και κατάσχεση των κλοπιμαίων. Ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, δεν είχε καν δημοσιοποιήσει το γεγονός του ριφιφί, εξέδωσε ανακοίνωση για την ανεύρεση του κλεμμένου φορτηγού, η οποία είχε γίνει την επομένη της κλοπής. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα πάρα κάτω:

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

«Πρωινές ώρες της 2-5-2022, περιπολούντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν στην περιοχή της Γλυφάδας, εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. φορτηγό όχημα, το οποίο είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν εντός του φορτηγού 18 μεγάλες σακούλες οι οποίες περιείχαν πλήθος ζευγαριών γυαλιών ηλίου. Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, με τη συνδρομή και του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, εξακριβώθηκε ότι τα ανευρεθέντα και καταμετρημένα 9.200 γυαλιά ηλίου, προέρχονται από κλοπή με τη μέθοδο διάρρηξης-ριφιφί, σε αντιπροσωπεία εμπορίας οπτικών ειδών. Τα κατασχεθέντα θα αποδοθούν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία. Δικογραφία σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Ηλιούπολης, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων, συνεχίζεται».

Πιθανολογείται, πάντως, ότι πίσω από την κλοπή βρίσκεται συμμορία η οποία σκόπευε εν όψει του καλοκαιριού να πουλήσει τα γυαλιά και αυτά να πωληθούν σε νησιά η άλλα τουριστικά μέρη της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις