Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ασπρόπυργος: Εξουδετερώνεται σκληρή συμμορία
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Εξουδετερώνεται σκληρή συμμορία

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 27χρονος Ρομά, που με άλλους δύο δράστες που αναζητούνται απήγαγαν Πολωνό οδηγό φορτηγού.

Σκληρή συμμορία κακοποιών, τα μέλη της οποίας απήγαγαν από τη μέση του δρόμου, επιβίβασαν βίαια σε αυτοκίνητο Πολωνό οδηγό νταλίκας και τον χτυπούσαν επί δύο χιλιόμετρα για να τον ληστέψουν, εξουδετερώνεται από την Αστυνομία. Το βίαιο περιστατικό συνέβη στον Ασπρόπυργο με θύμα Πολωνό οδηγό φορτηγού και δράστες τρεις σκληρούς κακοποιούς που άρπαξαν τον βιοπαλαιστή, ενώ περπατούσε στο δρόμο στον Ασπρόπυργο και τον πέταξαν από το αυτοκίνητο αιμόφυρτο στο δρόμο όπου και τον βρήκε η Αστυνομία. Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, συνελήφθη ήδη ο ένας από τους τρεις δράστες της βίαιης ληστείας, ένας 27χρονος Ρομά, κατηγορούμενος για ληστεία και αρπαγή.  Αναζητούνται δύο επιπλέον συνεργοί του.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία «πρώτες πρωινές ώρες έξωθεν χώρου στάθμευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο, ο κατηγορούμενος μαζί με δύο συνεργούς του, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο, προσέγγισαν αλλοδαπό που κινείτο πεζός και με τη χρήση σωματικής βίας τον επιβίβασαν στο όχημά τους και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο. Στη συνέχεια διένυσαν απόσταση δύο χιλιομέτρων και τον αποβίβασαν βιαίως, αφού προηγουμένως τον παρέσυραν για μερικά μέτρα, καθόσον ο αλλοδαπός αντιστεκόταν προκειμένου να διατηρήσει στην κατοχή του το κινητό του τηλέφωνο». Από την προανακριτική έρευνα του Τ.Α. Ασπροπύργου, ταυτοποιήθηκε ο 27χρονος Ρομά και ακολούθησε ο εντοπισμός και η σύλληψή του, στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την αποκάλυψη της ταυτότητας και των άλλων δύο ληστών απαγωγέων.

Χτύπησαν ηλικωμένη

Τις ίδιες ώρες στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, συνελήφθησαν δυο ανήλικοι Ρομά, ηλικίας 14 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων σε βάρος των γονέων των ανήλικων δραστών. Ειδικότερα, οι δυο ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, με έναν 12χρονο και δύο ακόμη συνεργούς τους, επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη γυναίκα, που κινούταν πεζή και με την άσκηση σωματικής βίας, την έριξαν στο έδαφος και της αφαίρεσαν το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ. Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη των δυο ανηλίκων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις