Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλεμμένο Rolex: Πανάκριβο ρολόι από την Δανία βρέθηκε στην Αθήνα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλεμμένο Rolex: Πανάκριβο ρολόι από την Δανία βρέθηκε στην Αθήνα

Κλεμμένο Rolex: Το ρολόι, αξίας 85.000 ευρώ, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε.

Ένα σπάνιο, πολυτελές ρολόι μάρκας Rolex, που ήταν μέρος της πλούσιας λείας κινηματογραφικής ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Κοπεγχάγης, βρέθηκε στην Αθήνα! Μετά από έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις Δανικές Αρχές, το ρολόι, αξίας 85.000 ευρώ, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε, αναφέρει η Αστυνομία, σε γραφείο τεχνικής υποστήριξης εταιρείας, που είχε παραδοθεί για επισκευή.

Πέτρος Καρσιώτης
γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Για την κινηματογραφική ληστεία η Αστυνομία αναφέρει ότι «το κατασχεθέν ρολόι αποτελεί μέρος αφαιρεθέντων, μετά από ένοπλη ληστεία, που διαπράχθηκε την 13-11-2017 σε κοσμηματοπωλείο στην Κοπεγχάγη Δανίας, από τρεις δράστες». Ενώ ήδη παραδόθηκε στις Δανικές Αρχές, η προνάκριση για να βρεθεί η ακριβής πορεία του από το κοσμηματοπωλείο της Δανίας στα γραφεία της επικευαστικής εταιρίας στην Αθήνα, συνεχίζεται από την Ασφάλεια.

Δεν γνώριζαν τίποτα

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η εταιρία όσο και το γραφείο επισκευής του πανάκριβου ρολογιού, δεν γνώριζαν με κανέναν τρόπο ότι αυτό το κόσμημα ήταν κλεμμένο. Το πρόσωπο που είχε στην κατοχή του το «χρυσό ρολόι» ήταν μία 35χρονη γυναίκα από την Αλβανία η οποία και το παρέδωσε στην επισκευαστική εταιρία για επιδιόρθωση. Η ίδια φέρεται από την έρευνα να το αγόρασε το 2018, ένα χρόνο περίπου μετά τη διάπραξη της ληστείας από επαγγελματίες κακοποιούς, στην Αλβανία!

Ήδη η διεθνής έρευνα και δη των αρχών της Δανίας παίρνει άλλη τροπή μετά τα νέα δεδομένα για την τύχη του πανάκριβου, υπερπολυτελούς rolex. Θα επιχειρηθεί να γίνει γνωστή η διαδρομή και η εμπλοκή τυχόν Αλβανών κακοποιών που έχουν διοχετεύσει μέρος των κλοπιμαίων στη χώρα τους. Η μαρτυρία της 35χρονης που το κατείχε θα βοηθήσει σημαντικά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο της Κοπεγχάγης στη Δανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις