Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χερσώνα τώρα: Αναφορές για πυραυλικές επιθέσεις Ουκρανών
ΚΟΣΜΟΣ

Χερσώνα τώρα: Αναφορές για πυραυλικές επιθέσεις Ουκρανών

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Χερσώνα, μια πόλη της νότιας Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικών στρατευμάτων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός, όπως μετέδωσαν διεθνή δίκτυα. Από την πλευρά του, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι “η Ουκρανία εκτόξευσε τρεις πυραύλους στη Χερσώνα, η οποία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή από τις αρχές Μαρτίου”, υποστηρίζοντας ότι δύο από τους πύραυλους καταρρίφθηκαν, με την είδηση να μεταδίδει και το πρακτορείο Reuters.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ, μεταδίδει ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Ο χρόνος της συνάντησης μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών και το πλαίσιο αυτής της συνάντησης δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη”, φέρεται να δήλωσε ο Ποντολιάκ, ο οποίος είναι μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.

Ο Ποντολιάκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο ομάδων εργασίας. Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα ελπίζει πως Ζελένσκι και Πούτιν θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις