Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Ελευσίνας: Μέριμνα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Ελευσίνας: Μέριμνα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Δήμος Ελευσίνας: Από την πρώτη μέρα που οι Ουκρανοί πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη δομή που βρίσκεται στην Ελευσίνα, ο δήμος στέκεται σταθερά στο πλευρό τους.

Με ιδιαίτερη μέριμνα για τους συνανθρώπους μας από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στη Δομή Προσφύγων, πέρασε το φετινό Πάσχα στον Δήμο Ελευσίνας. Από την πρώτη μέρα που οι Ουκρανοί πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Δομή που βρίσκεται στην Ελευσίνα, ο Δήμος στέκεται σταθερά στο πλευρό τους, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες τους. Έτσι και το Πάσχα, ο Δήμος ανέλαβε μία σειρά από πρωτοβουλίες, με στόχο να περάσουν τις Άγιες μέρες, με την κατάνυξη που αρμόζει. Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι φιλοξενούμενοι της Δομής Προσφύγων παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία του Επιταφίου στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά οι πιστοί και ο Σύλλογος Ποντίων.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, παρουσία του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, των Αντιδημάρχων Λεωνίδα Παππά και Φώτη Τατάκη, του Προέδρου του ΣΔΚ Ελευσίνας Γιάννη Γιαννίκου, του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλου, του πατρός Κυρίλλου και των Προσκόπων, μεταφέρθηκε το Άγιο Φως στη Δομή και πραγματοποιήθηκε μία σεμνή τελετή και ανταλλαγή ευχών. Ακολούθως, την Κυριακή του Πάσχα, με τη συνδρομή επιχείρησης του Δήμου μας, προσφέρθηκαν παραδοσιακά γεύματα για το πασχαλινό τραπέζι.

Η αλληλεγγύη μας προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες είναι δεδομένη

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Από την πρώτη μέρα που ήρθαν στην πόλη μας οι Ουκρανοί πρόσφυγες κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νιώσουν σαν να είναι στο σπίτι τους. Τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, δεν θα μπορούσαμε να μην μεριμνήσουμε και για τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Ήταν και δική τους αλλά και δική μας ανάγκη. Η αλληλεγγύη μας προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες και τους ανθρώπους που πέρασαν τις γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους είναι δεδομένη και τους εύχομαι πολύ σύντομα να επιστρέψουν ασφαλείς στην πατρίδα και τους δικούς τους ανθρώπους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις