Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανάσταση 2022: Γέμισαν οι εκκλησίες – Χωρίς μέτρα μετά από δύο χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ

Ανάσταση 2022: Γέμισαν οι εκκλησίες – Χωρίς μέτρα μετά από δύο χρόνια

Ανάσταση 2022: Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Ανάσταση γιορτάστηκε στους ναούς της χώρας με πλήθη πιστών να προσέρχονται σε αυτούς και να γιορτάζουν τηρώντας τα βασικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση στις εκκλησίες της χώρας, με τον κόσμο να επιστρέφει μετά από δύο χρόνια πανδημίας στην ύπαιθρο για το Πάσχα. Χιλιάδες πιστοί μετέβησαν στις εκκλησίες στην πρώτη Ανάσταση χωρίς αυστηρούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοιού έπειτα από δύο χρόνια. Καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας άλλωστε, οι ναοί ήταν γεμάτοι, ενώ οι αριθμός ρεκόρ εκδρομέων επέλεξε να εγκαταλείψει την Αθήνα για να γιορτάσει το Πάσχα στην επαρχία ή σε κάποιο νησί. Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, πάνω από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης μέχρι και τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η φετινή έξοδος για το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας πενταετίας, ξεπερνώντας ακόμα και αυτές πριν από την πανδημία. Μάλιστα είναι αυξημένη κατά σχεδόν 8% σε σύγκριση με το 2019. Εκείνη τη χρονιά, από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή είχαν φύγει από την Αθήνα 227.270 οχήματα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα φέτος τα ΙΧ που πέρασαν τα διόδια άγγιξαν τις 245.000.

Χθες, Μεγάλο Σάββατο, και με καθυστέρηση το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από εκεί ξεκίνησε και η μεταλαμπάδευσή του, με πτήσεις της Aegean και της Sky express, στην ελληνική επικράτεια, στους ορθόδοξους ναούς που θα μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Ανάσταση γιορτάστηκε στους ναούς της χώρας με πλήθη πιστών να προσέρχονται σε αυτούς και να γιορτάζουν τηρώντας τα βασικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις