Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα στριφτά κεριά έχουν γίνει viral στο TikTok! Φτιάξε και εσύ τα δικά σου
PLUS

Τα στριφτά κεριά έχουν γίνει viral στο TikTok! Φτιάξε και εσύ τα δικά σου

TikTok και DIY: Πώς να φτιάξεις στριφτά κεριά στη στιγμή

Φτιάξε την ωραιότερη λαμπάδα μ΄ ένα απλό κερί που έχεις στο σπίτι προσθέτοντας λίγο από το το DIY ταλέντο σου. Το Πάσχα πλησιάζει και οι ιδέες για πασχαλινά δώρα, κεριά και λαμπάδες μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας. Αυτή την περίοδο το δημιουργικό μας ταλέντο είναι υψηλό καθώς αυτή την εποχή θέλουμε όλο και περισσότερο να φτιάξουμε δώρα και κατασκευές για το σπίτι αλλά και τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Το νέο trend ακούει στο όνομα twisted candles και έχει κατακλύσει το TikTok και το Instagram. Μιλάμε φυσικά για τα στριφτά κεριά που δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα και ομορφαίνουν τον χώρο σου. Και μπορεί στο εμπόριο να βρίσκεις πολλά σχέδια και χρώματα όμως για δες… μπορείς και μόνη σου να τα φτιάξεις σε μόλις λίγα λεπτά. Έχεις δει το πανεύκολο hack για το πώς μπορείς να στρίψεις τα απλά -αδιάφορα κατά τ’ άλλα- κεριά που έχεις στο σπίτι σου;

8 κεριά για να κάνεις την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου ακόμα πιο cozy

 

Μπες στο TikTok και θα το δεις! Μπορεί κάποιες τεχνικές να φαίνονται αστείες όμως σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο tip μπορεί να δώσει ένα twist στα μονότονα κεριά που έχεις στο σαλόνι σου. Όπως θα δεις το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει μια μοντέρνα αίσθηση στα κηροπήγιά σου. Ακολούθησε τα βήματα για να μην πάει τίποτα λάθος.

1. Δες το video που ακολουθεί

Ρίξε μια ματιά στο βίντεο του TikTok και, στη συνέχεια, διάβασε πώς να επιτύχεις μόνη σου το αποτέλεσμα like a pro.

2. Διάλεξε τα σωστά κεριά

Δεν κάνουν όλα τα κεριά για αυτή την κατασκευή. Τα κεριά παραφίνης είναι τα ιδανικά. Όσα άλλα δοκίμασα απλώς, απέτυχα παταγωδώς.

3. Μαλάκωσε το κερί σου

Γέμισε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα δοχείο με ζεστό νερό, (όχι βραστό νερό γιατί απλώς θα λιώσει το κερί). Άσε το κερί να μαλακώσει για 15-20 λεπτά.

4. Στρίψε το κερί

Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό το κερί για να το χειριστείς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν πλάστη (ή ένα βάζο μαρμελάδας) για να το ισιώσεις, αλλά να θυμάσαι να αφήσεις τουλάχιστον 2 cm στο κάτω μέρος του, ώστε να μπορεί να πιάνεται στη βάση. Μόλις το ισιώσεις, στρίψε αργά το κερί. Πρέπει να κινηθείς αρκετά γρήγορα γιατί το κερί θα αρχίσει να σκληραίνει ξανά.

5. Άσε το κερί να δέσει

Μόλις πετύχεις το «twist», ξάπλωσε το κερί σε ένα ρολό κουζίνας για να σκληρύνει. Στη συνέχεια φτιάξε όσα θέλεις και δείξ’ τα στους φίλους σου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις