Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Αναπλάσεις στα προσφυγικά
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Αναπλάσεις στα προσφυγικά

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Οι εργασίες που γίνονται αφορούν 23 εσωτερικούς χώρους των προσφυγικών τετραγώνων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης των προσφυγικών τετραγώνων και συγκεκριμένα των πλυσταριών στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, έργο συνολικού προϋπολογισμού 980.000€. Ο Δήμος εξασφάλισε το ποσό των 568.000€ από το «Πράσινο Ταμείο» και το υπόλοιπο ποσό των 412.000€ καλύπτεται από τα έσοδα του Δήμου. Οι εργασίες που γίνονται αφορούν 23 εσωτερικούς χώρους (πλυσταριά) των προσφυγικών τετραγώνων στο ιστορικό κέντρο της πόλης, επιφάνειας 12.600 μ2. Οι εργασίες δεν προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς γιατί τα  δρομάκια πρόσβασης στα προσφυγικά τετράγωνα είναι πολύ στενά με αποτέλεσμα τα μεγάλα οχήματα μεταφοράς οικοδομικών υλικών να μη χωράνε και τα συνεργεία των εργατών αναγκάζονται να κάνουν τη μεταφορά με τα χέρια.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Στόχος μας είναι να ζωντανέψουμε τους προσφυγικούς συνοικισμούς της πόλης συμφιλιώνοντας το παρελθόν με το παρόν σε μια αρμονία  οικιστικής πρωτοτυπίας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την επινοητικότητα και δημιουργικότητα των οικιστών. Εκτός από την ανάπλαση των εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων των 23 προσφυγικών τετραγώνων, καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε να πετύχουμε την ένταξη περισσότερων προσφυγικών τετραγώνων στο σχέδιο ανάπλασης. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το ιστορικό κέντρο της πόλης, προσφέρει   μια διαδρομή αφήγησης της κληρονομιάς του τόπου αναδεικνύοντας τα κοινωνικά του χαρακτηριστικά μέσα από συγκεκριμένες δράσεις».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις