Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γουίλ Σμιθ Όσκαρ: Δεκαετής αποκλεισμός
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γουίλ Σμιθ Όσκαρ: Δεκαετής αποκλεισμός

Γουίλ Σμιθ Όσκαρ: Όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών

Ο Γουίλ Σμιθ δεν θα επιτρέπεται να παρευρεθεί στα Βραβεία Όσκαρ για τα επόμενα 10 χρόνια, λόγω του χαστουκιού που έριξε στον κωμικό Κρις Ροκ στη σκηνή κατά τη φετινή τελετή των Όσκαρ, όπως ανακοίνωσε η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. “Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, για μια περίοδο 10 ετών από τις 8 Απριλίου 2022, ότι ο κ. Σμιθ δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθήσει εκδηλώσεις ή προγράμματα της Ακαδημίας, αυτοπροσώπως ή εικονικά, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των Βραβείων Όσκαρ”, ανέφεραν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντάουν Χάντσον σε δήλωση την Παρασκευή.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την ίδια ημέρα στο Λος Άντζελες. Η συνάντηση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου, επισπεύστηκε αφού ο Σμιθ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Ακαδημία την περασμένη εβδομάδα. Η απόφαση ήρθε μετά από τον τεράστιο ντόρο σχετικά με τις συνέπειες του συμβάντος επί σκηνής, λέει στο CNN μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η επιστολή της Ακαδημίας πρόσθεσε,

“Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν να είναι μια γιορτή για τα πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο· ωστόσο, αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε να εκθέτει ο κ. Σμιθ στη σκηνή”. “Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μας εκπομπής, δεν αντιμετωπίσαμε επαρκώς την κατάσταση στην αίθουσα”, ανέφερε στη συνέχεια η επιστολή. “Για αυτό, λυπούμαστε. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για εμάς να δώσουμε το παράδειγμα στους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας μας σε όλο τον κόσμο, και χάσαμε. Ήμασταν απροετοίμαστοι για το πρωτοφανές”.

Το Συμβούλιο των Διοικητών ανέφερε σε προηγούμενη δήλωση ότι ήθελε το θέμα “να διευθετηθεί έγκαιρα”. Η παραίτηση του Γουίλ Σμιθ σημαίνει ότι δεν είναι πλέον μέλος του εκλογικού σώματος της Ακαδημίας, αλλά δεν εμποδίζει τον βραβευμένο με Όσκαρ να είναι υποψήφιος στο μέλλον, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN.

Το αστείο για την ασθένεια της Τζάντα Σμιθ και η οργισμένη αντίδραση

Το αστείο του Κρις Ροκ για τα μαλλιά της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, συζύγου του Γουίλ Σμιθ που έπασχε από μια ασθένεια που προκαλούσε σημαντική απώλεια μαλλιών, και η αντίδραση του Σμιθ έγινε αντικείμενο συζήτησης. Ο Σμιθ ανέβηκε ξαφνικά στη σκηνή και χαστούκισε τον Ροκ υπό το άναυδο βλέμμα διασημοτήτων και θεατών. “Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψηφίους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν την εξαιρετική δουλειά τους. Έχει ραγίσει η καρδιά μου”, λέει στο κείμενό του.

Λίγες δεκάδες λεπτά μετά το χαστούκι, ο Σμιθ επέστρεψε στη σκηνή των Όσκαρ για να παραλάβει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στο “The Williams Method”.

Η Ακαδημία των Όσκαρ εκκίνησε πειθαρχική δίωξη κατά του καλλιτέχνη. Το ΔΣ της Ακαδημίας δήλωσε ότι θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου για να αποφασίσει για την υπόθεση του Σμιθ και να αποφασίσει για πιθανές κυρώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις