Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά τώρα: Τουρκικό παραλήρημα για το Αιγαίο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά τώρα: Τουρκικό παραλήρημα για το Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά τώρα: Μιλούν για παράνομες επισκέψεις Ελλήνων υπουργών στα ελληνικά νησιά! - «Τι ετοιμάζει η Ελλάδα», αναρωτιούνται τα τουρκικά ΜΜΕ

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας κάνουν κρατικοί οργανισμοί και παράγοντες από την Τουρκία. Το τελευταίο επεισόδιο καταγράφηκε την Παρασκευή όταν το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε, δημόσια, ότι η Ελλάδα έχει προβεί σε 423 παραβιάσεις στα ελληνικά νησιά! Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι θεωρούν παράνομες τις επισκέψεις του αν. Υπουργού Άμυνας και άλλων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς». Το CNN Turk παρουσίασε μάλιστα με χάρτες και γραφήματα τις ελληνικές «παραβιάσεις», με την παρουσιάστρια να διερωτάται «τι ετοιμάζει η Ελλάδα». Η ίδια τόνισε πως «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως αυτές οι 423 παραβιάσεις έγιναν στα νησιά με αποστρατικοποιημέον καθεστώς, με τα μέσα της αεροπορίας και του ναυτικού».

«Δεν βλέπουμε τη δυτική πλευρά των νησιών, δεν ξέρουμε τι ετοιμασίες κάνουν»

Στο ερώτημα «τι ετοιμάζει η Ελλάδα», σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, απάντησε ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην αρχηγός της Υπηρεσίας Πληροφοριών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Πεκίν είπε ότι «τα νησιά αυτά αποτελούν απειλή για την Τουρκία διότι τοποθέτησαν όπλα αλλά δεν βλέπουμε και την πίσω πλευρά των νησιών, δηλαδή τη δυτική πλευρά τους. Αν δεν έχετε εξελιγμένους δορυφόρους δεν ξέρουμε τι ετοιμασίες κάνουν και πόσες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν». Ο Μανώλης Κωστίδης υπενθύμισε ότι και η Ρωσία του Πούτιν, πριν από ενάμιση μήνα, μιλούσε για την Ουκρανία και έλεγε ότι πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένη. «Τώρα οι Τούρκοι λένε ότι “είναι απειλή τα νησιά για εμάς”. Αυτό είναι μια ρητορική που θέλει προσοχή» προσέθεσε. Ένα ακόμη σημείο που χρήζει προσοχής είναι πως η επίσημη θέση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας είναι πως ούτε Έλληνες αξιωματούχοι πρέπει να πηγαίνουν στα νησιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις