Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς συντηρώ το αλεύρι: Υπάρχει τρόπος
PLUS

Πώς συντηρώ το αλεύρι: Υπάρχει τρόπος

Τι διαβάσαμε

Πώς συντηρούμε το αλεύρι για πολύ καιρό; Βάζουμε το αλεύρι σε τενεκέ τυριού (αυτόν με το μεγάλο στόμιο) και βάζουμε από πάνω αλάτι χοντρό και ξερό βασιλικό. Βάζουμε ξανά αλεύρι πάλι αλάτι χοντρό και βασιλικό. Χτυπάμε τον τενεκέ να φύγει ο αέρας και κλείνουμε. Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ποσότητα αλευριού, κοσκινίζουμε και αφαιρούμε το αλάτι και το βασιλικό. Διατηρείται χωρίς να πάθει τίποτα για 1 χρόνο. Το σιτάρι διατηρείται για περισσότερο χρονικό διάστημα. Με μύλο ή μίξερ αλέθουμε τόσο, όσο χρειαζόμαστε. Το αλεύρι και το σιτάρι είναι σπουδαία, γιατί μόνο με ψωμί, μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος.

Το σιτάρι και το κριθάρι διατηρούνται αν βάλουμε ανάμεσα ξερά φύλλα από δάφνη ή στάχτη από οποιοδήποτε ξύλο, ιδίως όμως από ξύλο δάφνης. Επίσης διατηρούνται σε πάνινη σακούλα, αν βάλουμε αμάραντο ξερό ανακατωμένο με άγριο δυόσμο και τα τοποθετήσουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Βάζουμε γύρω- γύρω αγριορίγανη, για να μην πλησιάσουν τα έντομα.
Άλλος τρόπος: Βάζουμε στο σωρό φύλλα ελιάς, ή κόλιαντρου, ή αψιθιάς, ή αμάραντου, γιατί έχουν την ιδιότητα να διαφυλάσσουν πολύ καλά από κάθε είδους φθοράς τους καρπούς. Αν ξεραθούν αυτά τα φύλλα τα πετάμε και βάζουμε άλλα εγκαίρως. Σε κάθε δύο κιλά σιτάρι βάζουμε ½ λίτρο αλάτι καλά τριμμένο και ανακατώνουμε σε όλο το σιτάρι. Το ίδιο κάνει και ο απήγανος και όλα τα άνθη που έχουν άσχημη μυρωδιά, επειδή η άσχημη μυρωδιά διώχνει όλα τα ζωύφια που μπορεί να χαλάσουν τους καρπούς.

Πηγή:kouzinorama
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις