Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρώσοι στρατιώτες – Ουκρανία: Αμήχανα μετάλλια Ανδρείας
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσοι στρατιώτες – Ουκρανία: Αμήχανα μετάλλια Ανδρείας

Ρώσοι στρατιώτες - Ουκρανία: Το βλέμμα τους τα λέει όλα

Χωρίς συναίσθημα, οι νεαροί στρατιώτες κοιτούν τα μετάλλια Ανδρείας που τους καρφίτσωσε στο πέτο ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φομίν κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο της χώρας. Από τα πλάνα που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, οι στρατιώτες δείχνουν τρομοκρατημένοι ενώ οι περισσότεροι κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Υπάρχουν και κάποιοι που είναι ξαπλωμένοι καθώς φέρουν βαριά τραύματα.

Αν και έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους εδώ και αρκετές ημέρες, δεν μπορούν να ξεχάσουν τη φρίκη του πολέμου, ότι αναγκάστηκαν να σκοτώσουν Ουκρανούς ακόμη και αμάχους.

Ακόμη κι όταν ο υφυπουργός Φόμιν τους καρφιτσώνει το μετάλλιο στο πέτο κι εκείνοι λένε: «Υπηρετώ τη Ρωσία».

Οι στρατιώτες προσπαθούν μάλιστα να αποφύγουν το βλέμμα του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας…

Στο βίντεο, που μεταδόθηκε από το «Channel One» που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, φαίνονται ξεκάθαρα οι εκφράσεις τρόμου και απελπισίας στα πρόσωπά τους, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Τα πλάνα με τους φοβισμένους και αμήχανους Ρώσους στρατιώτες βλέπουν το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι, από την έναρξη του πολέμου του Πούτιν, οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει πάνω από 16 χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις