Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιταγή ακρίβειας: Τι είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιταγή ακρίβειας: Τι είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Επιταγή ακρίβειας: Την ημερομηνία που θα καταβληθεί η επιταγή ακρίβειας έκανε γνωστη η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πιστωθούν τα χρήματα της επιταγής ακρίβειας στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Μεγάλη Τρίτη. Τα 200 ευρώ θα αφορούν 1.744.962 χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Για τις οικογένειες που δεν έχουν κάνει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, η υφυπουργός ανέφερε, μιλώντας στο OPEN, πως θα γίνει προσπάθεια να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα Α21 έως το τέλος του μήνα, να κάνουν αίτηση και να συμπεριληφθούν στην καταβολή του Απριλίου.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν αυτή η επιταγή θα μπει απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων. «Μπαίνουν απευθείας στον λογαριασμό τους», απάντησε και ανέφερε τους δικαιούχους της επιταγής. «Είναι 200 ευρώ στους δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες δηλαδή τους συμπολίτες μας που είναι πάνω από 67 ετών και δεν έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά και στους συμπολίτες μας και στα νοικοκυριά» σημείωσε. «245 χιλιάδες νοικοκυριά είναι στο Eλάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και 900 χιλιάδες περίπου οικογένειες παίρνουν το επίδομα παιδιού. Χαρακτηριστικά να σας πω ότι ένα ζευγάρι με 3 παιδιά που έχει ετήσιο εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ θα πάρει 420 ευρώ, Μεγάλη Τρίτη ελπίζω» κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις