Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βόρεια Μακεδονία: Personae non gratae πέντε Ρώσοι διπλωμάτες
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Μακεδονία: Personae non gratae πέντε Ρώσοι διπλωμάτες

Βόρεια Μακεδονία: Πέντε Ρώσοι διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν την επικράτειά της εντός πέντε ημερών.

Την απέλαση πέντε Ρώσων διπλωματών αποφάσισε η Βόρεια Μακεδονία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, προσεκλήθη σήμερα στο υπουργείο ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια Σεργκέι Μπαζντίκιν και του επιδόθηκε ρηματική διακοίνωση, με την οποία πέντε υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας χαρακτηρίζονται personae non gratae.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, οι πέντε Ρώσοι διπλωμάτες που θα απελαθούν προέβαιναν σε δραστηριότητες αντίθετες προς τη Συνθήκη της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις και ως εκ τούτου πρέπει να εγκαταλείψουν την επικράτεια της Βόρειας Μακεδονίας εντός πέντε ημερών.

Η Ρωσία περιορίζει την βίζα σε άτομα από «μη φιλικές χώρες»

Από την πλευρά της η Ρωσία αποφάσισε να εφαρμόσει νέα αντίποινα για τις κυρώσεις που έχει δεχτεί από την Δύση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και αποφάσισε να περιορίσει την χρήση βίζας σε άτομα που προέρχονται από «μη φιλικές χώρες». Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η χώρα ετοιμάζει μέτρα αντιποίνων, τα οποία θα περιορίσουν την είσοδο πολιτών από «μη φιλικές χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά το Reuters. Σημειώνεται, ότι η Δύση επέβαλε σειρά κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά έπειτα από έναν μήνα πολέμου, το Κρεμλίνο δηλώνει ότι θα συνεχίσει την επίθεση έως ότου εκπληρώσει τους στόχους του για την, σύμφωνα με το ίδιο, «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

Ανεπηρέαστο από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι χώρες της Δύσης σε ρωσικές επιχειρήσεις θα μείνει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μάλιστα, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ότι «το μόνο που θα κάνουν οι κυρώσεις είναι να συσπειρώσουν τη ρωσική κοινωνία και δεν θα προκαλέσουν λαϊκή δυσαρέσκεια για τις Αρχές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις