Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ερντογάν Σύνοδος ΝΑΤΟ: Χειραψία για τους δύο ηγέτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ερντογάν Σύνοδος ΝΑΤΟ: Χειραψία για τους δύο ηγέτες

Μητσοτάκης - Ερντογάν Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι δύο ηγέτες βρέθηκαν, όπως δείχνουν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, στην οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών και αντάλλαξαν χειραψία.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες βρέθηκαν, όπως δείχνουν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, στην οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών και αντάλλαξαν χειραψία. Ήδη, η τελευταία τους συνάντηση ήταν πριν 10 ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, σε ανεπίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος στον πρωθυπουργό. Κατά τη συνάντηση είχαν τεθεί τα θεμέλια για «θετική ατζέντα» Αθήνας-Άγκυρας, ενώ συμφωνήθηκε να διατηρηθούν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

Πάντως, τόσο κατά τις δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο όσο και κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την ενιαία εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας απ’ όλα τα κράτη-μέλη. Η φράση του ερμηνεύεται ως υπαινιγμός προς την Άγκυρα, η οποία κρατά στάση ουδετερότητας και απέχει από τις αποφάσεις της Δύσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις