Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

25

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρέλαση 25 Μαρτίου 2022 – Αθήνα: Με αντιπολεμικά συνθήματα οι μαθητές
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2022 – Αθήνα: Με αντιπολεμικά συνθήματα οι μαθητές

Παρέλαση 25 Μαρτίου 2022 - Αθήνα: Παρευρέθηκαν ο Κώστας Μπακογιάννης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τον γιο του, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Λόγω μάλιστα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανιά μαθητές εμφανίστηκαν με μηνύματα κατά του πολέμου. Στη νέα γενιά «οφείλουμε το καλύτερο, ειδικά σ’ αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε πολλαπλές κρίσεις», τόνισε , ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, έχει ως εξής: «Δύο χρόνια μετά την πανδημία ξανασυναντιόμαστε. Μόνο υπερηφάνεια, μόνο χαρά για αυτά τα παιδιά, τα οποία σήμερα έκαναν την παρέλαση με τα κεφάλια ψηλά! Τους οφείλουμε το καλύτερο, ειδικά σ’ αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε πολλαπλές κρίσεις. Δύο είναι οι “δυνατές” εικόνες αυτής της παρέλασης: Τα παιδιά που κρατούσαν μηνύματα για την ειρήνη και ο σημαιοφόρος με την σημαία στο αναπηρικό καρεκλάκι το οποίο έσπρωχνε συμμαθητής του. Αυτή είναι η δύναμη της νέας γενιάς. Αυτή είναι η ορμή της». Πριν από την έναρξη της παρέλασης ο δήμαρχος Αθηναίων κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

25η Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις παρελάσεις, σήμερα και αύριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, τόσο για σήμερα, όσο και για αύριο, εν όψει των μαθητικών και των στρατιωτικών παρελάσεων της 25ης Μαρτίου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία για σήμερα:

  • Από 06.00 ώρα μέχρι τη λήξη των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου, στις κατωτέρω οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό: Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της. Βούρβαχη, σε όλο το μήκος της. Πετμεζά, σε όλο το μήκος της. Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ της λεωφ. Βουλιαγμένης και της οδού Πετμεζά, ρεύμα κυκλοφορίας από λεωφ. Βουλιαγμένης προς Φραντζή. Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μάρνη, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ανθ/γου Στ. Ρεγκούκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Από 10.00 ώρα και μέχρι τη λήξη των εκδηλώσεων της ίδιας μέρας, στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς, ως εξής: Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της λεωφ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος. Βασ. Γεωργίου Α΄σε όλο το μήκος της. Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της. Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της. Ειδικότερα η στάση και τη στάθμευση των οχημάτων στη λεωφ. Βασ. Όλγας, δεν θα επιτρέπεται από ώρα 06.00΄ της 24/3 έως την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης της 25/3. Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διον. Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς πλ. Συντάγματος. Τέλος, από 12.00 έως 19.30 ώρα της 25/3 στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στον λόφο Λυκαβηττού.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την 25η Μαρτίου

Από τις 06.00 μέχρι και το πέρας των εκδηλώσεων της στρατιωτικής παρέλασης, στις κατωτέρω λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό: Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της. Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της. Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της. Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της. Πλ. Ομονοίας. Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της. Πλ. Καραϊσκάκη. 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της λεωφ. Αλεξάνδρας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Πλ. Συντάγματος. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της. Σταδίου, σε όλο το μήκος της. Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της. Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της. Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις