Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρση μέτρων Ελλάδα: Παρελθόν οι περιορισμοί, τι αλλάζει
ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων Ελλάδα: Παρελθόν οι περιορισμοί, τι αλλάζει

Άρση μέτρων Ελλάδα: Ήδη από τις 5 Μαρτίου η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έπαψε να είναι υποχρεωτική

Πίσω μας οριστικά αφήνουμε όπως φαίνεται τα περιοριστικά μέτρα που οι ειδικοί είχαν εισηγηθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Ήδη από τις 5 Μαρτίου η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έπαψε να είναι υποχρεωτική, ενώ χθες η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε νέα χαλάρωση των μέτρων, τα οποία αφορούν την πληρότητα στα γήπεδα και τη μείωση του αριθμού των self test που υποβάλλονται οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Όσον αφορά τα γήπεδα η πληρότητα από το 75% φτάνει ξανά στο μέγιστο, δηλαδή στο 100%, ενώ μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα διενεργούν ένα self test την εβδομάδα, αντί για δύο που υποβάλλονταν μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα τη μείωση του αριθμού των τεστ που υποβάλλονται εβδομαδιαίως μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 100%.

Οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ».

Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπ. Υγείας φαίνεται να προσανατολίζεται σε περαιτέρω χαλάρωση το προσεχές διάστημα που θα θυμίζει έντονα εποχές προ κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και επιβεβαίωσε χθες ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης από τη Βουλή, από 15 Απριλίου το πρόστιμο των 100 ευρώ στους 60+ καταργείται, ενώ το προσεχές διάστημα όπως τονίζουν άνθρωποι της Επιτροπής δεν αποκλείεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης να αποτελέσουν κι αυτά παρελθόν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις