Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιώργος Παμλίδης: Ένα πρωτοφανές περιστατικό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Παμλίδης: Ένα πρωτοφανές περιστατικό

Γιώργος Παμλίδης: Η διοίκηση του Απόλλωνα Σμύρνης έλυσε τη συνεργασία με τον παίκτη, επειδή έχασε ένα πέναλτυ.

«Από σήμερα κ. Παμλίδη είσαστε εκτός ομάδας. Ζητούμε την λύση του συνεργασίας μας…»! Αυτό έλεγε η είδηση που βγήκε το βράδυ του Σαββάτου από την ΠΑΕ του Απόλλωνα Σμύρνης, αμέσως μετά το παιχνίδι στο Περιστέρι! Ο λόγος; Η απώλεια ενός πέναλτυ από τον Γιώργο Παμλίδη στο 88ο λεπτό και ενώ οι ομάδες ήταν στο 0-0! Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ο Ανδρέας Γιαννιώτης «ψώνισε», κατάλαβε δηλαδή με ποιο τρόπο θα εκτελούσε την «εσχάτη των ποινών» ο διεθνής άσος και «έπιασε» την μπάλα! Η στενοχώρια του νεαρού παίκτη ήταν φανερή και μεγάλη. Έγινε μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη όταν στις καθυστερήσεις στο 90+ ο Ατρόμητος με γκολ του Κουλούρη κέρδισε με 1-0 τον αγώνα! Έπειτα από όλα αυτά οι άνθρωποι του Απόλλωνα Σμύρνης, κάλεσαν τον Παμλίδη και του ανακοίνωσαν πως είναι «εκτός πλάνων του προπονητή»!

Πίστεψαν πως ο παίκτης τους «έχασε σκόπιμα» το πέναλτυ! Θεωρήθηκε υπευθυνος για την απώλεια των βαθμών που ήταν πολύτιμοι στην προσπάθεια που κάνουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό! Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και κυρίως η αιτία που έφερε την λύση της συνεργασίας του Γιώργου Παμλίδη με τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν πέρασε απαρατήρητο. Σχολιάστηκε από όλους και ιδιαίτερα πολύ από τις άλλες ΠΑΕ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. «Αλίμονο εάν λύναμε το συμβόλαιο συνεργασίας σε κάθε παίκτη που έχανε πέναλτυ, ή μια καλή ευκαιρία για γκολ». Έλεγαν και έδιναν το δίκιο στον παίκτη ο οποίος είναι από τα καλά παιδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρωτοφανής περίπτωση

Είναι αλήθεια πως, στα πάνω από τα 55 χρόνια της δημοσιογραφικής καριέρας μου, τέτοια περίπτωση όπως αυτή του Γιώργου Παμλίδη πρώτη φορά βλέπω και συναντώ! Προβληματίζει μάλιστα η υπόθεση αυτή, όλους όσοι ασχολούνται με κάθε μέσο και τρόπο, με την «θεά μπάλα»! Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, μετά την απώλεια ενός πέναλτυ σε κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα, έκαναν ό,τι ακριβώς ο Απόλλωνας Σμύρνης; Ειδοποιούσαν δηλαδή τον παίκτη τους, που από ατυχία και κάτω από το βάρος της τεράστιας ευθύνης και του άγχους έχανε ένα πέναλτυ και του δήλωναν πως βρίσκεται εκτός ομάδας; Το ποδόσφαιρο θα… τιναζότανε στον αέρα! Είναι αλήθεια ότι σε μια οργανωμένη ΠΑΕ που λειτουργεί επαγγελματικά, όλα αυτά φαίνονται και είναι… περίεργα και σχολιάζονται ειρωνικά! Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την απόφαση του Απόλλωνα Σμύρνης.

Δηλαδή για την τελευταία θέση της ομάδας στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας και τον επερχόμενο υποβιβασμό της φταίει μόνο ο διεθνής Παμλίδης που έχασε το πέναλτυ; Δεν φέρει ευθύνη η διοίκηση η οποία αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα; Πολλούς μάλιστα από αυτούς τους έχει κάνει… ακορντεόν! Τους παίρνει, τους διώχνει και τους ξαναπαίρνει! Να θυμίσω την δήλωση που έκανε πρόσφατα ο Γιώργος Παράσχος. «Ο ιδιοκτητης της ομάδας συνεχώς υποψιαζόταν τους παίκτες ότι είναι…”ματιασμένοι” και…”ύποπτοι”! Δεν ήταν λίγες οι φορές που με δυνατή φωνή για να τον ακούσουν στην εξέδρα έδινε… εντολές σε παίκτες και προπονητές»! Είπε ο Έλληνας τεχνικός και… έδειξε τους υπεύθυνους! Ο Νίκος Σαργκάνης από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες που έχουν «πιάσει» δεκάδες πέναλτυ, ενώ έχει σκοράρει από την άσπρη βούλα πολλές φορές, αναφερόμενος στην υπόθεση Παμλίδη με 4 λέξεις, «τι αηδίες είναι αυτές…», τα είπε και τα έδειξε όλα! Ντροπή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις